Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΥΖΑΝ ΣΑΡΑΝΤΟΝ: ΔΕΝ ΨΗΦΙZΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΜΟΥ



Image result for susan sarandon activist ttp





Πλησιάζει η ώρα των αμερικανικών εκλογών. Προσωπικά το όλο θέμα με αφήνει αδιάφορο αφού όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά, την πολιτική την ορίζουν τα λόμπυ και όχι οι Αμερικανοί Πρόεδροι. Παρόλα αυτά θα ήθελα να σταθώ σε μια συνέντευξη που κατά τη γνώμη μου ήταν η πιο σοβαρή που άκουσα τους τελευταίους μήνες. Η συνέντευξη δόθηκε όχι από πολιτικό πρόσωπο -αλήθεια υπάρχει κάτι τέτοιο στις μέρες μας;- αλλά από μια 70-χρονη αμερικανίδα ηθοποιό την Susan Sarandon.


Σε συνέντευξή της στο BBC Newsnight είπε τα αυτονόητα. Διαπίστωσε ότι βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση (εννοώντας τους πολίτες των ΗΠΑ) γιατί όλα αυτά τα χρόνια ψηφίζαμε το "μικρότερο κακό" και ζήτησε να τελειώσει επιτέλους το σύστημα του δικομματισμού. Συνεχίζοντας δήλωσε, ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα πράγματα που την ανησυχούν όπως οι πόλεμοι , η κατάσταση στην Συρία, το περιβάλλον οι εμπορικές συμφωνίες. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν είναι ενάντια σε μια γυναικεία υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ (Βλέπε Χιλαρυ Κλίντον) η Σάραντον υπήρξε αφοπλιστική και άκρως δεικτική τόσο για την Κλίντον όσο και για την Θάτσερ δηλώνοντας :"Θέλω τη σωστή γυναίκα. Υπάρχουν σπουδαίες γυναίκες που θαυμάζω και οι οποίες ηγήθηκαν των εθνών τους" "Εσεις στην Αγγλία είχατε μια γυναίκα πρωθυπουργό. Δεν ξέρω αν σας άρεσε αλλά εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω με τον... κόλπο μου."
"Το ζητούμενο των εκλογών είναι μεγαλύτερο και δεν θέλω να σπαταλήσω το χρόνο μου μιλώντας για τον Τραμπ και την Χιλαρυ. Το ζητούμενο είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποιος θα κερδίσει αυτές τις εκλογές". Εννοώντας οτι πρέπει να μπουν τα θεμέλια ώστε να σπάσει ο δικομματισμός.
Η Sarandon έχει ταχθεί πρόσφατα υπέρ του κόμματος των Πρασίνων, του οποίου ηγείται η Jill Stein. Στόχος του είναι να πιάσει μαζί με τους άλλους ανεξάρτητους υποψηφίους το 5% ώστε να δημιουργηθεί ένας τρίτος πόλος. Ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό ενδιαφέρον που θα έχουν αυτές οι εκλογές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου