Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ




Image result for apocalypse now





Έχουν περάσει καμιά 30αριά ώρες από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.Το πρώτο συμπέρασμα που έχω βγάλει από τις αντιδράσεις των ανθρώπων εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό είναι ένα. Ο κόσμος έχει διχαστεί σε δύο στρατόπεδα που ξεχειλίζουν από οργή και φανατισμό. Η αποτυχία του καπιταλισμού να δώσει λύσεις αλλά και να διαχειριστεί ως μόνη δύναμη , μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, την ανθρωπότητα έφερε τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση που θυμίζει καζάνι το οποίο είναι έτοιμο να εκραγεί.Το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο γιατί δεν φαίνεται πουθενά μια αξιόπιστη λύση που θα απαλείψει τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, την οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη και προκαλεί μόνο πόνο και καταστροφή.
Περιπλανώμενος στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στο παρακάτω διάλογο (Έναν από τους δεκάδες που έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες) που είναι από τους χαρακτηριστικότερους και σκιαγραφούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και εξελίσσεται συνεχώς χωρίς λογική και ψυχραιμία σε κοινωνικό αλληλοσπαραγμό. Με άλλα λόγια η κατάσταση συνοψίζεται σε δυο μόλις λέξεις: Πουτάνα όλα...



Τα ονόματα των συμπολιτών μας που μετέχουν σε αυτόν τον ηλεκτρονικό διάλογο δεν έχουν νομίζω καμιά σημασία ακόμα και ο αν πρώτος είναι ένας διάσημος συμπολίτης μας. Δεν έχω κάνει καμιά παρέμβαση στα δύο σχόλια αφού η σύνταξη και η ορθογραφία σκιαγραφούν την συναισθηματική φόρτιση των δύο συμπολιτών μας.

Πουτανα όλα. 
Πουτανα όλα Ελλάδα, Μπρέξιτ και τώρα το κάθαρμα.
Σαν να έπεσε μετωρίτης-φάρσα.
Χαρούμενοι έως συγκρατημένα αισιόδοξοι Φαρατζ, Πούτιν, Ερντογαν. 
[Πουτανα ολα με δήθεν βιβλικό χαλάζι στο Καλαμακι.]
Η διεθνής των φασιστάκων, αδίστακτων δημαγωγών, ρεβάνσιστών, ανθρώπων -με κλινική έλλειψη ενσυναίσθησης μεταξύ άλλων- που τους ενώνει η πραξικοπηματική πρακτική, η απεχθεια στην ανεκτική κουλτούρα που χτίστηκε απο τις στάχτες του Β΄Πολέμου, βαθιά αγραμμάτων και επιθετικά ανόητων, ειναι πια ρεύμα και εξουσία. Με λαϊκή υποστήριξη και ψήφο. Και αυτο ειναι το χειρότερο.
Πουτανα ολα.




 Όχι φίλε πουτάνα όλα είχαν γίνει από πριν και τώρα ήρθε ο λογαριασμός μια σοβαρή χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα πάντα και δεν παρακαλάει ποιος θα βγει στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού για να δει τι μέλλει γενέσθαι... Αλλά μια τέτοια χώρα δεν είναι η δική μας γιατί ενώ ο Θεός έβρεχε μυαλό εμείς ανοίγαμε ομπρέλα τρώγαμε και όλο το σταρ σύστεμ κι όχι μόνο επιδίδονταν σε φαγοπότια και τώρα μας φταίει ο Τραμπ... Αλήθεια αυτοί που λυσάξανε στην Αμερική να μη βγει ο Τραμπ ήταν η μπιγιονσε J Z κι όλο το star system που κολυμπάει στα εκατομμύρια κι όλοι οι συστημικοί... σου θυμίζει κάτι αυτό;;;; όχι φίλε μου πουτάνα έχουν γίνει τα πράγματα εδώ και πολύ καιρό και γι αυτό ήρθε στην Ελλάδα ο Τσίπρας όπως πουτάνα είχαν γίνει και στην Αμερική και για αυτό ήρθε ο Τραμπ όπως και στην Αγγλία το ίδιο και όπου αλλού το ΘΕΜΑ είναι που ήσασταν όλοι εσείς κύριε μου τον καιρό των παχιών αγελάδων που γίνανε όλα πουτάνα και τώρα κλαίτε και οδύρεστε. Ότι συμβαίνει αυτή στιγμη στον κόσμο είναι απολύτως φυσιολογικό είναι η αντίδρασή μπας και γίνουμε κάποια στιγμή ειλικρινείς άνθρωποι με τον δύσκολο πάντα τρόπο όσο για μας δεν μας σώζει τίποτα (κάποτε θα μπορούσε να μας σώσει ο εαυτός μας αλλά τότε ο καθένας κοίταζε την τσέπη του και το παιζε κι αριστερός). Αυτά γιατί είδα κάπου το post σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου