Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ;





napalm girl






H ομάδα που διαχειρίζεται το Facebook αποφάσισε να απαγορεύσει την δημοσιοποίηση μιας από τις εμβληματικότερες φωτογραφίες του 20ου ,απειλώντας με διαγραφή των προφίλ όσων την δημοσιεύσουν. Πρόκειται για την φωτογραφία που έχει γίνει γνωστή ως «το κορίτσι των Ναπάλμ». Η φωτογραφία απεικονίζει ένα γυμνό μικρό κορίτσι – την Βιετναμέζα Παν Τι Κιμ Πατς- γεμάτο εγκαύματα να τρέχει στο δρόμο, ύστερα από ένα βομβαρδισμό με βόμβες ναπάλμ από αμερικάνικα πολεμικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.
Ο λόγος  της απαγόρευσης είναι ότι τα «φωτεινά μυαλά» αποφάνθηκαν ότι η φωτογραφία παραπέμπει σε παιδική πορνογραφία!!!!
Η ίδια η Κιμ Πάτς ανέφερε για το περιστατικό μέσω του εκπροσώπου του ιδρύματος που φέρει το όνομά της «Η Κιμ είναι εξαιρετικά λυπημένη από το γεγονός πως κάποιοι μπροστά σε μια τέτοια εικόνα είναι δυνατόν να επικεντρώνονται στο γυμνό και όχι στο ισχυρό μήνυμα που μεταφέρει».


Αυτό που για πολλούς από εσάς μπορεί να φαντάζει απίστευτο, το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό ως απόρροια μια μεθοδευμένης προσπάθειας επιβολής νέων κοινωνικών προτύπων, που έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του ΄90 στην Αμερική φορώντας δήθεν ένα μανδύα εναλλακτικής διανόησης και κάτω από τον οποίο κρύβεται πολύ καλά ο φασισμός.

Προσωπικά θα αναρτήσω στο facebook  την επίμαχη φωτογραφία και ας με διαγράψουν. Το ίδιο προτείνω να κάνουν και όσοι έχουν λογαριασμό σε αυτό το μέσο.

Διαβάστε εδώ το άρθρο από το αριστερό infowar  του Αρη Χατζηστεφάνου, που έχει απειληθεί με διαγραφή από το Facebook:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου