Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ




Image result for μορια λεσβου στρατοπεδο ΤΑΡΑΧΕς





Η πολύπαθη Ελλάδα δέχεται τα τελευταία 2 χρόνια ένα απίστευτο κύμα προσφύγων και λαθρομεταναστών(*). Σε γενικές  γραμμές, όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα η Ευρώπη και πως μεθοδεύεται η μετατροπή της πατρίδας μας σε αποθήκη ψυχών με όπλο πίεσης από την πλευρά των "εταίρων" το ψευδεπίγραφο και ανυπόστατο χρέος. Η ελληνική Κυβέρνηση παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχει καταβάλει για να κρύψει το προσφυγικό πρόβλημα κάτω από το χαλί και να πείσει τους Έλληνες, ότι το πρόβλημα είναι παροδικό και αναλογικά αμελητέο, αφού η ροή προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτή που παρατηρείται αλλού.Επίσης έχει φροντίσει να κρύψει επιμελώς τις πραγματικές κοινωνικές και υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα ακριτικά νησιά μας , αφού η πληροφόρηση δίνεται με το σταγονόμετρο. Έρχεται όμως η πραγματικότητα που ρίχνει τα όποια φτιασίδια και φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο του προβλήματος. Από ότι φαίνεται ο έλεγχος αρχίζει να χάνεται, αφού αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο ο βασιλιάς είναι γυμνός (η ελληνική Κυβέρνηση). Οι υποδομές δεν επαρκούν αλλά και η πολυ-φυλετικότητα των κυριολεκτικά στοιβαγμένων ανθρώπων δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες οι οποίες δεν μπορούν να περιοριστούν εντός των στρατοπέδων- αποθηκών ψυχών.


Χθες είχαμε σοβαρότατα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου. Θα ακούσετε πολλά. Εγώ θα παραθέσω αυτούσιο ένα άρθρο από ένα αριστερό site που περιγράφει το τι συνέβη χθες στη Λέσβο.Θεωρώ το the press project έγκυρο ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης για αυτό αποφάσισα να αναδημοσιεύσω το άρθρο του. Επιγραμματικά θα πω οτι η αλήθεια πλέον, δύσκολα κρύβεται και τα περιθώρια για την κυβέρνηση στενεύουν.
Διαβάστε εδώ το άρθρο:


https://www.thepressproject.gr/article/100333/Anekselegkti-fotia-ston-kataulismo-tis-Moria-sti-Lesbo

(*) Επειδή κάποιοι αγράμματοι προσπαθούν να μας πείσουν οτι όποιος χρησιμοποιεί τη λέξη Λαθρομετανάστης είναι ρατσιστής παραθέτω το λήμμα από το Ετυμολογικό Λεξικό του  Μπαμπινιώτη (μιλώ την απλή καθομιλουμένη και δεν είμαι νομικός ούτε το κείμενο έχει νομική υπόσταση, αυτή η υπενθύμιση για να προλάβω κανένα εξυπνάκια) :

Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ- ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ
“λαθραίος <αρχ. λαθραίος (με παραγ. τέρμα -αίος)[ήδη στον Αισχύλο, 6ος/5ος αι. π.Χ.Αγαμ. 1230: άτης λαθραίου τεύξεται κακή τύχη] <επιρρ. λάθρα/λάθρη “κρυφά”, το οποίο ανάγεται σε αμάρτυρο επίθ.*λάθ-ρος(μεπαραγ. τέρμα -ρος) <θ. λαθ- του αρχα. λανθάνω “υπάρχω χωρίς να γίνομαι αντιληπτός, διαφεύγω την προσοχή” (βλ.λ.), πβ. κ λάθ-ος, λήθ-η, λήσ-μων, α-ληθ-ής κ.α. Από το θ. λαθρ- του επιθ. λαθραίος σχηματίστηκαν τα συνθ. από λαθρ(ο)-,
ΣΥΝΘ. λαθρ(ο)-: λαθρ-αλιεία, λαθρ-αναγνώστης, λαθρ-ανασκαφή (λόγ. [1888]), λαθρ-εμπόριο (λόγ. [1809]), λαθρ-έμπορος (λόγ. [18307]), λαθρ-επιβάτης, λαθρό-βιος (λόγ. [1863]), λαθρο-γαμία “μοιχεία” (ελνστ.), λαθρο-θηρία (λόγ. [1871]), λαθρο-θήρας (λόγ. [1856]), λαθρο-μετανάστευση, λαθρο-μετανάστης,λαθρο-χειρία (λόγ. [1871]) κ.α.
Σελίς 754”


Σε όσους αρέσει το διάβασμα υπάρχει συνέχεια εδώ:
https://sarantakos.wordpress.com/2009/06/18/lathromet/

πηγές:The press project,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου