Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΥΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΚ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ



Image result for frank zappa



Υπάρχει ένα πανάρχαιο ρητό που λέει :  γερνώ , πάντα μαθαίνοντας. Πολύ πρόσφατα μια νεαρή κοπέλα, μου έδωσε να μάθω κάτι το οποίο αγνοούσα μέχρι τώρα για τον εαυτό μου. Παρακολουθώ ροκ συναυλίες τα τελευταία 35 χρόνια . Τόσα χρόνια ήμουν χωμένος στην αλητεία και δεν το είχα καταλάβει. Αλήτης λοιπόν και μάλιστα με μεγάλη προϋπηρεσία. Νομίζετε ότι παραλογίζομαι και γράφω ασυναρτησίες. Υπομονή και θα σας τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Image result for monika christodoulouΤην Μόνικα (Χριστοδούλου) θεωρώ ότι την γνωρίζετε οι περισσότεροι. Είναι μια νεαρή τραγουδοποιός, τραγουδίστρια και μουσικός που πριν λίγα χρόνια είχε κάνει μεγάλη επιτυχία τραγουδώντας έναν έρωτα της που είχε ατυχή έκβαση. Δεν κρύβω ότι αυτό το τραγούδι μου αρέσει πολύ γιατί έχει πραγματικό συναίσθημα. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν κάποια χρόνια. Η Μόνικα έφυγε για το εξωτερικό και το καλοκαίρι επέστρεψε έδωσε μια συναυλία στο Ηρώδειο. Πολύ μεγάλη επιτυχία για ένα νεαρό κορίτσι αν φανταστεί κάποιος ότι πριν από 5-6 χρόνια οι υπεύθυνοι του Ηρωδείου δεν είχαν παραχωρήσει το χώρο για να παίξει σε αυτόν ο Eric Clapton.
Πριν 3 μέρες διάβασα μια συνέντευξη που έδωσε η Μόνικα στην Εφημερίδα των Συντακτών, μια εφημερίδα που προσπαθεί να σώσει κάτι από τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας , άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι.
Σε αυτή τη συνέντευξη η Μόνικα μου δίδαξε κάποια πράγματα που αγνοούσα. Με την ευκαιρία των εμφανίσεων της στο Gagarin και στο Rework Festival,  ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Γυρίζω στην αλητεία των ροκ συναυλιών. Το Ηρώδειο ήταν από τις πιο σημαντικές εμπειρίες, οι συναυλίες στη Στέγη σούπερ, αλλά μου έχει λείψει το rock and roll. Στο εξωτερικό που βρίσκομαι τα τρία τελευταία χρόνια το ζω βέβαια, εμφανίζομαι ακόμα και σε υπόγεια κλαμπ, όμως θέλω κι εδώ να το ξαναπιάσω. Δεν είχα σκοπό να το αφήσω, δίπλα στο Ηρώδειο ήθελα να είχα κάνει και μια συναυλία σε κλαμπ, αλλά δεν συνέβη"

Αλητεία λοιπόν οι ροκ συναυλίες και περίπου εξωτικά μέρη και μάλλον ύποπτα τα υπόγεια κλαμπ για την Μόνικα αλλά και τον δημοσιογράφο της εφημερίδας που φαίνεται να μη διαφωνεί.
Τη γουστάρει όμως την αλητεία το κορίτσι και θέλει να το ξαναπιάσει, το ροκ ΄ν΄ρολ.

Είπε και άλλα ωραία το κορίτσι που μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ:


Θα κλείσω αυτό το άρθρο με τον τρόπο που του αρμόζει σαν αλήτης που- κατά την Μόνικα- είμαι. Με ένα όμορφο τραγουδάκι από τον Frank Zappa.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου