Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΑΓΩΘΗΚΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ; (ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΕΞΩ ΛΟΙΠΟΝ)




Μύκονος: Η μία καλύτερη από την άλλη - Οι φιλενάδες που κέντρισαν τα βλέμματα με τα μπικίνι και τις πόζες τους (Βίντεο)!
 Λουόμενες προβληματισμένες για τη κοινωνική παρακμή του τόπου.(*)






Δεν παρακολουθώ Τηλεόραση, οπότε δηλώνω πλήρη άγνοια για όλα αυτά τα αμερικάνικης έμπνευσης σόου με ταλέντα, που παίζονται σε κάθε χώρα του κόσμου που σέβεται τον εαυτό της και δηλώνει πιστή στη φιλοσοφία της παγκοσμιοποιημένης κουλτούρας της κρεατομηχανής. Κρίνοντας από φωτογραφίες και  μικρά αποσπάσματα που αναρτώνται στο διαδίκτυο , μου θυμίζουν την φιλοσοφία  και αισθητική -τηρουμένων των αναλογιών- την εποχή (της χούντας) που παιζόταν μια αντίστοιχη «αμερικανιά» το Bingo με τον Νίκο Μαστοράκη.
Μια από αυτές τις εκπομπές έγινε η αιτία πριν από λίγες μέρες να πάρουν φωτιά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  που όσο περνάει ο καιρός μοιάζουν όλο και περισσότερο με αίθουσες συνοικιακών κομμωτηρίων και  καφενείων.
Εκατοντάδες σχόλια και η φωτογραφία μια κοπέλας που έδειχνε σε ζωντανή μετάδοση μέρος των οπισθίων της, τριγυρνούσαν με μεγάλη συχνότητα στο διαδίκτυο. 
Η πρώτη μου αντίδραση μπροστά στη θέα της φωτογραφίας ήταν να σκεφτώ ότι το βαρέλι της κοινωνικής παρακμής δεν έχει πάτο. Τι άλλο θα σκαρφιστούν προκειμένου η κάθε εκπομπή-σκουπιδοτενεκές κερδίσει κάποιες μονάδες ακροαματικότητας ;  σκέφτηκα...


Για τα σχόλια που διάβασα τι να πω; Η υποκρισία και η κρυφή επιθυμία της ηδονοβλεψίας για άλλη μια φορά σε όλο της το μεγαλείο. Μια ολόκληρη κοινωνία κατασπάραζε  ένα 28χρονο κορίτσι ! Μεγάλη μαγκιά!!! Το περιστατικό είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους και δεν χρειάζεται να το περιγράψω.

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι η απάντηση του κοριτσιού την επόμενη μέρα μέσα από τη σελίδα της στο Facebook. Μέσα σε λίγες γραμμές εξήγησε τους λόγους που προέβη σε αυτή την πράξη καταφέρνοντας ταυτόχρονα κάτι που ελάχιστοι έχουν καταφέρει. Να φτύσει στα μούτρα τη σοβαροφάνεια, την υποκρισία αλλά και τη σαπίλα που κρύβεται πίσω από τα λαμπερά σκηνικά αυτών των εκπομπών. Το κορίτσι έχει κότσια και όχι μόνο τα λέει έξω από τα δόντια αλλά πράττει και ανάλογα.

Διαβάστε λοιπόν τι έγραψε:

«Όταν τρολάρεις την κριτική που σε θέλει πιο "φάτε μάτια ψάρια", που σε κάθε επεισόδιο σε απαιτεί πιο "παιχνιδιάρα γυναίκα" -τύπου- "βγάλε κι άλλη κοιλιά έξω, τί ωραία που είσαι πιο χοτ ντυμένη απόψε, θέλουμε να δούμε κι άλλο από τη σέξυ Νωαίνα, παίξε λίγο on stage με το μ**** σου, γίνε λίγο πιο ξέκωλο", και όταν όντως τους απαντάς με κώλο σοκάρεται το ηθικό, σοβαροφανές πανελλήνιο. Κάθε Λάιβ και Σεξότερη δεν είπαμε Βαγγελίτσα; Το μουστάκι μου δεν φαγώθηκες να δεις;»

Το παραπάνω κείμενο του κοριτσιού μου κίνησε την προσοχή και έψαξα να βρω το επίμαχο βίντεο. Αυτό που αποκόμισα μετά την παρακολούθησή του δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που είχαν δημιουργήσει για το κορίτσι οι διάφοροι αυτόκλητοι κήνσορες και θεράποντες της κοινωνίας, που ως άλλοι ιεροεξεταστές το είχαν ρίξει στην πυρά. Αυτή η διαφορετική εντύπωση που διαμόρφωσα με έκανε να ψάξω να βρω και άλλα βίντεο της εκπομπής που εμφανίζονταν το κορίτσι για να διαμορφώσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για αυτό. Κατά τη γνώμη μου το κορίτσι δεν ήταν ατάλαντο αλλά πολύ περισσότερο δεν ήταν ένα ξέκωλο που διψά για λίγη δημοσιότητα. Κρίνοντας από τις διάφορες απαντήσεις που δίνει στις ερωτήσεις που τις κάνουν οι «κριτές» αλλά και από το παρουσιαστικό της μόνο ξέκωλο δεν μπορείς να το πεις.
Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το επίμαχο περιστατικό ήταν μια οργισμένη διαμαρτυρία και ίσως η πιο επαναστατική πράξη που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση.
Η Νωαίνα τόλμησε και έπραξε αυτό που δεν μπορεί να πράξει ένας ολόκληρος λαός. Να  φτύσει κατάμουτρα αυτούς που ατιμάζουν την αξιοπρέπειά του. Είμαι μαζί της.



Εδώ το σχόλιο στο Facebook το οποίο συνοδεύεται από ένα χαρακτηριστικό σκίτσο και πλέον έχει διαγραφεί. Προφανώς έτσουξε πολλούς και μάλλον ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις.


Το παρακάτω τραγούδι της Μελίνας Κανά  (Βυζάκια έξω λοιπόν) το αφιέρωσε και αυτό, στους αγνούς και άμωμους.


(*) τη φωτογραφία τη βρήκα στον  δημοσιογραφικό ιστόπο  newsit του N. Ευαγγελάτου. Τάξις και ηθική. Το σχόλιο στη λεζάντα είναι δικό μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου