Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ:ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ











Νέα  βδομάδα ξεκινάει  με νέα Ελληνική Κυβέρνηση, νέα Βουλή και νέο Μνημόνιο.
Το απόγευμα ο κ. Πρωθυπουργός θα κάνει προγραμματικές δηλώσεις, οι οποίες δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα αν εκτρέπονται από τα αυστηρά όρια της τήρησης των συμφωνηθέντων που περιέχονται στο 3ο μνημόνιο.
Ο τραγέλαφος έχει ξεκινήσει από την εφαρμογή ή όχι του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στο τέλος προβλέπω ο ασυμβίβαστος να συμβιβαστεί και οι γονείς θα βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη ενώ παράλληλα πολλοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα μείνουν άνεργοι.
Ενώ ο κ.Τσίπρας θα εκφωνεί τις προγραμματικές δηλώσεις την ίδια ώρα στην Ευρώπη ένα μη θεσμικό όργανο, το Eurogroup, θα ανακοινώσει μια λίστα με 48 προαπαιτούμενα που πρέπει να πραγματοποιηθούν τις επόμενες βδομάδες για να εκταμιευθεί η δόση των ….3 δις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής η λίστα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό -ακόμη και τροποποίηση διατάξεων που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι-, οριστικοποίηση της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, ακόμη και «αυστηροποίηση» του νόμου για την προστασία της 1ης κατοικίας.

Ταυτόχρονα μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υλοποιηθούν άλλα 80 πρόσθετα μέτρα που έχουν και αυτά συμφωνηθεί. Βέβαια οι φίλοι μας οι «εταίροι» έχουν τρελή όρεξη και δε χορταίνουν με τίποτα. Χθες ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» ανέφερε ότι πέρα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, θα χρειαστούν και άλλα έξτρα μέτρα ως το τέλους του χρόνου προκειμένου να ….ανακεφαλοποιηθούν οι τράπεζες και να μη γίνει κούρεμα καταθέσεων
Το δημοσίευμα εδώ:

Και δεν συζητάμε ακόμα για τις περικοπές των συντάξεων και τις νέες κατευθύνσεις που θα δοθούν για το συνταξιοδοτικό στη σύσκεψη που θα γίνει στο μακρινό Περού.


Όσο για τα τεράστια θέματα της επικαιρότητας όπως το τρεχαλητό του Γεωργιάδη ,ή επικείμενη προσχώρηση του Νικολόπουλου στη ΝΔ, η ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ,  η χειραψία Λεβέντη -Τσίπρα ,η ενδυματολογία των βουλευτών κατά την ορκωμοσία κλπ τα έχουν αναλάβει οι επαγγελματίες του είδους, τα συστημικά ΜΜΕ. Εγώ σηκώνω ψηλά τα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου