Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΑΛΑΒΗ- ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ













Ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη παραλαβή παράδοση του προεδρείου της Βουλής. Ο νέος Πρόεδρος έδωσε και τα πρώτα δείγματα για το τι θα επακολουθήσει. Αν και πολλά χρόνια στην πολιτική ζωή φαίνεται ότι ο κ.Πρόεδρος δεν έχει πάρει μυρωδιά του για το τι σημαίνει πολιτική ρευστότητα και πόσο εύκολα αλλάζουν οι διαθέσεις των πολιτών αν καταλάβουν ότι τους δουλεύεις. Ούτε πρέπει να έχει και καλή σχέση με τη φύση της Ιστορίας, αφού νομίζει ότι κάποτε στο απώτερο μέλλον θα τον κρίνει. 

Παραμερίζοντας τις προσωπικές του εκτιμήσεις περί κρίσεων έρχομαι στην ουσία. Η κ.Κωνσταντοπούλου του παρέδωσε τις εξής εκθέσεις που πριν λίγους μήνες ήταν η σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εν πολλοίς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανέλιξη του κόμματος του 4% στην εξουσία. Από τότε φαίνεται ότι άλλαξαν πολλά και ο θυμόσοφος λαός βρήκε άμεσα τον τρόπο να τα πει όλα με μια μόνο λέξη. Τον πρωθυπουργό  ήδη τον έχει αναβαπτίσει. Το όνομα Τζίφρας αντί Τσίπρας ακούγεται όλο και πιο συχνά. Αυτό περί της κρίσης του ελληνικού λαού. Αλλά πάμε πίσω στις εκθέσεις που παραδόθηκαν από την κ. Κωνσταντοπούλου στον καινούργιο Πρόεδρο με την ευχή να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα προς όφελος του Ελληνικού λαού.
Οι εκθέσεις είναι οι εξής:
1.      Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές οφειλές.
2.    Η προκαταρτική έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.
3.    Η ενδιάμεση έκθεση  της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.

Τις εκθέσεις τις παρέλαβε με φανερή δυσφορία ο νέος Πρόεδρος της Βουλής όπου και τις απόθεσε αδιάφορα στο πρώτο τραπεζάκι που βρήκε μπροστά του. Επίσης του έγινε γνωστό ότι του παραδίδονται άλλες δύο εκθέσεις που λόγου όγκου δεν μπορούσαν να παραδοθούν χέρι με χέρι. Πρόκειται για τις εκθέσεις των επιτροπών για το σκάνδαλο της  SIEMENS και της λίστας Λαγκάρντ αντίστοιχα.

Στην αντιφώνησή του ο νέος Πρόεδρος έδωσε αμέσως το στίγμα για την τύχη που θα έχουν αυτές οι εκθέσεις λέγοντας ότι η νέα Βουλή είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί το έργο των επιτροπών ή αν θα δημιουργηθούν νέες επιτροπές …  
Το πιο ωραίο όμως ήρθε αμέσως μετά, όταν στην αναφορά του στην Επιτροπή των Γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων ο θαρραλέος και μαχητής Πρόεδρος δεν τόλμησε να αναφέρει τη λέξη ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ. Κατά τα άλλα θα πράξει τα αυτονόητα ως καλός και φιλότιμος υπηρέτης του ελληνικού λαού.
Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο γιατί το μόνο σχολιασμό που θα ακούσετε από τα ΜΜΕ, θα είναι για το ύφος της Κωνσταντοπούλου και τα καρφιά που δέχτηκε από τον κ. Βούτση σχετικά με την κρίση του Ελληνικού Λαού. Η γνώμη μου είναι πως ανεξάρτητα από το χλεύη που δέχεται από παντού η Κωνσταντοπούλου έχει αρχίσει να δικαιώνεται.

Το βίντεο εδώ για να αποκτήσετε δική σας άποψη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου