Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ (ΝΤΡΟΠΗ)





"Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Τον Καμμένο που έχει κλείσει το μάτια και έχει βυθιστεί στο θρήνο; Το ότι πατάει ολόκληρη κοτρόνα και δεν λέει να ξεκουνήσει το πόδι του να το βάλει πιο δίπλα; Τον κύριο με την μοτορόλα; (μιλάμε για φάτσα και σουλούπι ΒΑΘΥ κράτος). Τις ασπίδες από πίσω από τα τζάμπο 3 ευρώ οι 7;Το χαλί που έχει να παει στο καθαριστήριο 18 χρόνια; Τα καφάσια; Το ότι φαίνεται γύρω γύρω το σκουπιδαριό; Ή ότι στη μέση όλων αυτών στέκονται δύο χαριτωμένα παρανυφάκια;!"

σχόλιο στο facebook





Με έκπληξη που γρήγορα εξελίχθηκε σε οργή διάβασα τα ρεπορτάζ για τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας μαζί με την Μάχη του Μαραθώνα  είναι μια από τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου τιμούν τα δύο γεγονότα με διαλέξεις και ημερίδες. Εδώ προτιμήσαμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. 


Είναι εξοργιστικό κάποιοι να παίζουν με τη νοημοσύνη μας  την αισθητική μας και πολύ περισσότερο με την ιδέα της πατρίδας. Όταν γιορτάζεις ένα ύψιστο ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα το 480 π. Χ. και τελείς …δοξολογία και στη συνέχεια στήνεις έναν εορτασμό καρναβάλι που θυμίζει έντονα γυφτοσκοπιανό πανηγύρι,δυο τινά μπορούν να συμβαίνουν είτε είσαι ανιστόρητος και ηλίθιος ή είσαι πατριδοκάπηλος που νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ζώα. 
Το χειρότερο δε είναι ότι σε όλη αυτή τη παρωδία που δεν άφησε τίποτε όρθιο ήταν ότι έλαβε μέρος και με κάθε επισημότητα η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Δηλαδή ο υπουργός εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος , ο Α.Γ.Ε.Ν, ο Α.Γ.Ε.Α, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τραγάκης , ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ Δ.Καμμένος και διάφοροι τοπικοί παράγοντες.











Αν ποτέ επισκεφτείτε την Σαλαμίνα θα διαπιστώσετε, ότι ο χώρος που έγινε η περίφημη ναυμαχία έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο πλοίων ο δε τύμβος των Σαλαμινομάχων μοιάζει με σκουπιδότοπο που τον εποφθαλμιά το διπλανό ναυπηγείο –διαλυτήριο πλοίων. Τότε θα καταλάβετε πόση υποκρισία ξεχειλίζει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Δείτε και εδώ:




χωρίς σχόλια...


Τέλος δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που εκλέχτηκε να κυβερνήσει ο Σύριζα με κεντρικό σύνθημα αφήνουμε πίσω το παλιό. Φυσικά ποτέ δε μας είπε ποιο παλιό εννοούσε. Αντί για άλλου σχολίου θα παραθέσω κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας αλλά και κάποιες παλιότερες που φαντάζουν πολύ επίκαιρες. Το κύκλο θα κλείσει και το ανάλογο τραγουδάκι.























Εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του φιλοχρίστου στόλου των Αθηναίων που ενίκησαν τους μουσουλμάνους Πέρσες στη Σαλαμίνα (Από το twitter)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου