Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ











Πριν περίπου 1 μήνα ο κ Τσίπρας ζητούσε από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει με τη ψήφο του να αφήσει πίσω τον Παλιό Κόσμο για χάρη του Νέου Κόσμου που ευαγγελίζονταν. Λίγοι έκαναν κακούς συνειρμούς και ακόμα λιγότεροι έως ελάχιστοι έγραψαν κάτι πάνω σ’αυτό. Ο κ. Τσίπρας εκλέχτηκε και ο μάλλον ανύποπτος λαός αποφάσισε να διαλέξει να εισέλθει στο «Νέο Κόσμο» που ευαγγελιζόταν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Επειδή η έννοια «νέος κόσμος» δεν είναι γεωγραφική αλλά πολιτική, είναι σαφές ότι αναφέρεται σε κάποια «Νέα Τάξη πραγμάτων».

Ακολουθεί μέρος του άρθρου 4 του Συντάγματος και ένα δημοσίευμα που κάνει το γύρω του διαδικτύου και σοκάρει μόνο με την ανάγνωσή του. Καλώς ήρθατε στο «Νέο Κόσμο»

'Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.



«Μόνιμο capital control στην πληρωμή μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις τους σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το μέτρο αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ο κάθε δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος θα μπορεί να παίρνει σε μετρητά μόνο 150 ευρώ την εβδομάδα, ενώ τα υπόλοιπα θα μπορεί να τα ξοδεύει με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Το σχέδιο θα συνοδεύεται από κίνητρα για τους χρήστες των καρτών. Για παράδειγμα, στη συμφωνία με το Yπουργείο Οικονομικών θα βρίσκονται μεγάλα σούπερ μάρκετ και άλλες εταιρείες που θα δίνουν πίστωση σε αγορές με κάρτα σε ποσοστό 20 έως 30%.

Από την διαδικασία αυτή θα εξαιρούνται άτομα που είναι άνω των 75 ετών και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών. 
» (ΠΗΓΗ: skai.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου