Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ







Το τελευταίο τετραήμερο συνέβησαν εξαιρετικά σοβαρά γεγονότα εκ των οποίων το σημαντικότερο δεν αναφέρθηκε πουθενά ,παρά μόνο στο διαδίκτυο μέσω του Twitter και των μικρών ,στη πλειοψηφία τους, ιστολογίων και ιστοσελίδων.
Ο λόγος για το πραξικόπημα στην Πορτογαλία, όπου ο Πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην πρωθυπουργό  και αρχηγό του συντηρητικού κόμματος που δεν έχει τη δυνατότητα πλειοψηφίας στη Βουλή.
Όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph : «ο πρόεδρος θεωρεί πολύ επικίνδυνο να επιτρέψει στο αριστερό κόμμα Μπλόκο ή τους Κομμουνιστές να έρθουν κοντά στην εξουσία και επιμένει ότι οι συντηρητικοί θα πρέπει να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας προκειμένου να ικανοποιήσουν τις Βρυξέλλες και τις διεθνείς αγορές».

Η εκτίμηση του αρθρογράφου της εφημερίδας δεν είναι αυθαίρετη, αλλά στηρίζεται στη δήλωση του Προέδρου της Πορτογαλίας που αιτιολόγησε την απόφαση του ως εξής: «στα 40 χρόνια της δημοκρατίας, καμία κυβέρνηση στην Πορτογαλία δεν στηρίχθηκε σε αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες ζητούν την ακύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας και του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, όπως επίσης τη διάλυση της νομισματικής ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ».
Νομίζω ότι ακόμα και ο πιο δύσπιστος που διαθέτει τη στοιχειώδη λογική αντιλαμβάνεται πλέον τι ακριβώς παίζεται στην Ευρώπη.
Η Πορτογαλία είναι η δεύτερη χώρα του Νότου μετά την Ελλάδα που η θέληση των πολιτών ,το βασικό συστατικό του δημοκρατικού πολιτεύματος, αγνοήθηκε.
Αν κάποιος έχει την όρεξη και το χρόνο και μελετήσει τις δηλώσεις και τα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες 4-5 μέρες στην Ελλάδα και τον κόσμο μπορεί να αντιληφθεί το ρόλο της Γερμανίας σε ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι οι Γερμανοί συνεχίζουν το σχέδιο που άφησε στη μέση ο πρόγονός τους Αδόλφος Χίτλερ την δημιουργία ενός Νέου Κόσμου, μιας Παγκόσμιας Δικτατορίας.

Σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά; Παρακολουθείστε την 4 λεπτη ομιλία ενός μεγάλου ανθρώπου, πριν από 75 χρόνια…ή μήπως μόλις χθες;


https://youtu.be/j_3KgXi2WCk



πηγές : info-war

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου