Τρίτη 4 Απριλίου 2017

RADIO GARDEN : ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ







Related image



Κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή σου. Πληκτρολογείς στο Google: Radio Garden. Εμφανίζεται μπροστά σου ο πλανήτης Γη με δεκάδες πράσινα στίγματα. Ζουμάρεις σε ένα από αυτά. Στο κάτω αριστερό μέρος εμφανίζεται το όνομα μιας πόλης καθώς και η τοπική ώρα. Κάτω δεξιά μια λίστα με ραδιοφωνικούς σταθμούς που εμπεριέχονται στο πράσινο στίγμα που έχεις πατήσει προηγουμένως πάνω στην υδρόγειο. Ένας από τους τίτλους των σταθμών είναι πράσινος. Αφορά τον σταθμό που ακούς ζωντανά σε πραγματικό χρόνο στα ακουστικά που έχεις ήδη φορέσει. Η ποιότητα του ήχου πάρα πολύ καλή. Απομονώνεσαι και ταξιδεύεις νοερά, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μπουένος Άιρες, Μόσχα, Φώκλαντ, και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Ακούς απίστευτες μουσικές ενώ παράλληλα εργάζεσαι στον υπολογιστή. Ένα απίστευτο ραδιοφωνικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο.Μια έκπληξη σε περιμένει αν επιλέξεις ένα στίγμα στην ελληνική επικράτεια. Θα ακούσεις σταθμούς που μέχρι σήμερα αγνοούσες την ύπαρξη τους Εδώ να πω ότι όσο πιο μεγάλο είναι το στίγμα τόσο πιο πολλούς σταθμούς εμπεριέχει.



Τι είναι όμως το Radio Garden;


 Το Radio Garden, που είναι ένας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ραδιοφωνικός χάρτης,  αναπτύχθηκε την περίοδο 2013-2016  από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Ήχου και Εικόνας, (υπό την επίβλεψη του Πανεπιστήμιου, του Μάρτιν Λούθερ  του Halle-Wittenberg),τη διακρατική Transnational Radio Knowledge Platformς και άλλα πέντε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Χρηματοδοτείται δε, από την H.E.R.A. (Humanities in the European Research Area).

Απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα κατά  το 2016, όταν ξεπέρασε το σήμα των οκτώ χιλιάδων καταχωρημένων σταθμών. Εκτός από τις ζωντανές μεταδόσεις έχεις την δυνατότητα μέσω των επιλογών που σου παρέχει να ακούσεις παλιά ραδιοφωνικά αρχεία ,ιστορίες ακροατών από διάφορα σημεία του κόσμου. Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί και έχει ραδιοφωνικό σταθμό να τον καταχωρήσει στον παγκόσμιο ραδιοφωνικό χάρτη με μια απλή αίτηση την οποία θα την βρει κλικάροντας στις πληροφορίες ή εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfycftelS3jk9gXOx_kq6OAj3dZgg1p9Gv7M8uOUXdyeq_RnA/viewform 

Σας εύχομαι καλή ακρόαση! 

Ακολουθεί βίντεο με τον τρόπο χρήσης του Radio Garden

https://youtu.be/0H1Uuue-5HM



υ.γ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πολύ καλό φίλο Γ.Χ. που φροντίζει να με ενημερώνει για καθετί αξιόλογο που πέφτει στη αντίληψή του. Χωρίς αυτόν θα αγνοούσα την ύπαρξη του εκπληκτικού Radio Garden. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου