Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ




Image result for Tunnel







Προχθές ο Αλέξης Τσίπρας με την ιδιότητα του πρωθυπουργού εγκαινίασε τον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών. Η ατμόσφαιρα υπήρξε εορταστική.Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεχάσει πλέον τις δημόσιες καταγγελίες που έκανε για τους κατασκευαστές και διαχειριστές πλέον των Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων. Όπως έχει ξεχάσει και τι έλεγε για το κόστος των διοδίων. Δυστυχώς για αυτόν οι τότε καταγγελίες και οι πύρινοι λόγοι -που αποδείχτηκαν φούμαρα- υπάρχουν ακόμα στο διαδίκτυο. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει τους δρόμους της διαπλοκής - χαρακτηρισμό που είχε ο ίδιος δώσει το 2011-και βγάζει πανηγυρικούς λόγους (τι ειρωνεία)  κάτω από την ταμπέλα του Ακτωρα (Μπόμπολας) (βλ. την φωτογραφία στην κορφή). Αυτόν το ηχηρό συμβολισμό τον αντιλήφθηκαν κάποιοι που ασχολούνται με την δημόσια εικόνα του πρωθυπουργού και φρόντισαν να ρετουσάρουν την φωτογραφία. Το αποτέλεσμα  αβέβαιο, αφού αυτή η ενέργεια παραπέμπει στις σταλινικές μεθόδους προπαγάνδας. Αλλά,ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο,τι δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας το 2011.

https://youtu.be/qEhi7g8CmSI

Μετά τα εγκαίνια ο Αλέξης επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Πάτρας ,Κώστα Πελετίδη. Ο Κώστας Πελετίδης , ο κομμουνιστής Δήμαρχος Πάτρας, που αποτελεί κατά την γνώμη μου μια από τις ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις του δημόσιου βίου και της πολιτικής, υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό  σε ένα λιτό χώρο στο Δημαρχείο.
Με λίγες και σταράτες κουβέντες γκρέμισε τους πανηγυρισμούς και τις φανφάρες των εγκαινίων και προσγείωσε τον πρωθυπουργό στην πραγματικότητα λέγοντας του τα εξής:«Το έργο παραδίδεται, αλλά για τα λαϊκά στρώματα η χρήση του θα είναι είδος πολυτελείας. Τα διόδια Πάτρα – Αθήνα μετ’ επιστροφής από 12,80€ θα φτάσουν 23€, αύξηση 80%. Τα διόδια για να διασχίσει κανείς τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και να επιστρέψει είναι 27 €. Την ίδια στιγμή το μεροκάματο των οκταμηνιτών εργαζομένων στο Δήμο μας είναι μόλις 17 €!»
Με άλλα λόγια η χρήση του δρόμου θα είναι είναι απαγορευτική για μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων. 
Ο πρωθυπουργός έδωσε μια απάντηση σε αυτό το σχολιασμό που μου θύμισε απάντηση δημόσιου υπάλληλου όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο. 
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι τιμές των διοδίων καθορίζονται από την ....σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί πριν μια δεκαετία και πλέον μπορούν να γίνουν ελάχιστες παρεμβάσεις!!!!
Φαίνεται πως η σύμβαση  έχει υπογραφεί  από τον Μωυσή στο όρο Σινά μαζί με τις Δέκα Εντολές και όχι από κάποιον προγενέστερο πρωθυπουργό. Πριν μια δεκαετία που υπογράφτηκε η σύμβαση, οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές στην Ελλάδα. Σήμερα που όλα έχουν ισοπεδωθεί και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχει χάσει πάνω από το 50% της αγοραστικής του ικανότητας,  η σύμβαση λοιπόν, ως προς τις τιμές των διοδίων, είναι άκυρη και καταχρηστική αφού είναι εκτός πραγματικότητας και πρέπει να αναθεωρηθεί. 
Αυτό λέει η κοινή λογική.
Δείτε το βίντεο από την συνάντηση:

https://youtu.be/mhQWcZqFfEk

Για το τέλος αφήνω μια φωτογραφία από το πρόσφατο παρελθόν, τραβηγμένη στα εγκαίνια κάποιου άλλου αυτοκινητοδρόμου....η μόνη σταθερή αξία ο ΑΚΤΩΡ. Σε πρώτο πλάνο οι Αναλώσιμοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου