Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

 




"Κατ’ αρχάς είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά χθες στην Πεντέλη και θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας όλους όσοι με αυτοθυσία έδωσαν τη μάχη στο πεδίο. Πρώτα και πάνω από όλα τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές μας, τους αστυνομικούς μας, τους πολίτες πολλοί εκ των οποίων ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ για εκκένωση για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους."(*)


Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ευχαριστεί τους πολίτες που τους αγνόησαν!!!και έμειναν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Ομολογία ανικανότητας και μάλιστα σε δηλώσεις που είχαν προετοιμαστεί από πριν!!


Η Κυβέρνηση εχει κλεισει τον κύκλο της. Το ίδιο και η Αντιπολίτευση που σιωπηρά στήριξε τις τραγικές επιλογές της Κυβερνησης.Οι επιλογές για Πανδημία, Ουκρανία, Ενέργεια, Ελληνοτουρκικά γυρίζουν μπούμερανγκ και θα διαλύουν επιλογές και ψευδαισθήσεις τόσο των πολιτικών όσο και των πολιτών. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας πρωτοφανούς κρίσης, που όμοια της δεν θα έχουμε ζήσει στα μεταπολεμικά χρόνια.

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες εβδομάδες για να διαπιστώσουμε ότι τελικά ήμασταν στη λάθος μεριά. Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια. Από τα μνημόνια, στην διαχείριση της πανδημίας, τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων, των ελληνοτουρκικών και τελευταία των ελληνορωσικών σχέσεων.

Το μεγάλο ατόπημα της αγνόησης της Λαϊκής Βούλησης και της παράκαμψης βασικών άρθρων του Συντάγματος από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση συνολικά , όρθωσαν έναν τοίχο απομόνωσης τους από τον Λαό και όπως δείχνουν οι συνθήκες που διαμορφώνονται θα πέσουν πάνω του με αμείωτη ταχύτητα και θα διαλυθούν.

Παρακολουθώντας τις αντιδράσεις απλών πολιτών μπορώ να πω οτι αυτές, θυμίζουν τις μέρες πριν τον Οκτώβριο του 1981. Τότε που υπουργοί δεν μπορούσαν να σταθούν πουθενά σε δημόσιο χώρο. Η διαφορά με το τότε είναι οτι σήμερα δεν υπάρχει λύση, ούτε καν ψευδαίσθηση για την επόμενη μέρα, που θα φέρει την κοινωνική γαλήνη και μια σχετική ευημερία.

Τότε έρχονταν καλπάζοντας η "Αλλαγή" ενώ σήμερα έρχεται καλπάζοντας μια τρομακτική Καταιγίδα.

Προβλέπω μέχρι το τέλος του χρόνου να καταρρέει κάθε αφήγημα των τελευταίων ετών και να πετάγεται ένα παιδί μέσα από το πλήθος φωνάζοντας Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!όπως στο διάσημο παραμύθι του Άντερσεν. 

(*) ολοκληρη η δήλωση εδώ:

https://www.ethnos.gr/Politics/article/217006/mhtsotakhsgiafotiasthnpentelhdenapokleietaitoendexomenoemprhsmoykalyterososyntonismossesxeshmetoparelthon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου