Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ;









ΜΟΥΣΙΚΗ:

Μια πανανθρώπινη γλώσσα έκφρασης ή μήπως μια συμπαντική; Ένα δώρο των Μουσών προς τον άνθρωπο. Η Απολλώνια Τέχνη. 
Το τρίπτυχο: 
Ποίηση(Μνήμη,Εμπειρία,Ιστορία)-Μελωδία( Αρμονία, Μαθηματικά)- Χορός (Υποκριτική-Μίμηση- Θέατρο- Έκφραση ψυχής με το σώμα). 

Βασικό στοιχείο της Παιδείας των Αρχαίων Ελλήνων που θέλουμε να λέμε οτι είμαστε απόγονοί τους. Τα Ομηρικά Έπη, αξεπέραστα μνημεία του ανθρώπινου πνεύματος, πρωτα τραγουδήθηκαν για αιώνες, και έπειτα αποτυπώθηκαν στο γραπτό λόγο. 

Σήμερα η σύγχρονη Φυσική προσπαθεί να ενοποιήσει όλες τις παλαιότερες θεωρίες σε μία. Να δώσει απάντηση σε όλα τα προαιώνια ερωτήματα περί της δημιουργίας του Σύμπαντος, της ανθρώπινης Ύπαρξης, των μηχανισμών της Φύσης με την ανακάλυψη μιας μόνο εξίσωσης. Η προσπάθεια αυτή ονομάζεται Θεωρία των Χορδών. Η Ενέργεια, τα μικρότατα σωματίδια, που απαρτίζουν τα πάντα στο Σύμπαν, χαρακτηρίζονται ως παλλόμενες χορδές που περικλείουν όλο το Σύμπαν. Που βρίσκονται παντού.Η Μουσική είναι πεδίο ανύψωσης του ανθρωπίνου πνεύματος προς το Θείο. Η Μουσική ταξιδεύει στο Διάστημα με το Voyager I & II.
Η Μουσική δεν είναι είναι πεδίο αντιπαράθεσης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, φυλετικών διαχωρισμών, θρησκευτικής μισαλλοδοξίας,αναχρονιστικών απαγορεύσεων ούτε μέσο στα χέρια αμόρφωτων που προσπαθούν με τη βία να επιβάλλουν το σκοταδισμό, το φόβο, την δεισιδαιμονία. Αυτά είναι αταίριαστα με την Ανθρώπινη Φύση που δίνει αγώνα αιώνων για να βρει προς αναζήτηση της πραγματικής της Ύπαρξης.
Αηδιασμένος με αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες εξαιτίας μιας συναυλίας. 


https://youtu.be/FboXO1FtbvE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου