Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΣΟΦΕΡ ΚΑΜΗΛΩΝ (ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ)







Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΛΑΛΙ



"Σωφέρ καμηλών"

Σατιρικός μονόλογος ποιηθείς υπό του ακαδημαϊκού Ζωρζ Πιλαλί και απαγγελθείς υπό του ευπατρίδου ηθοποιού Πέρη Μιχαηλίδη.

Ο εν λόγω μονόλογος διεκρίθη συναγωνιζόμενος τους υπερφυείς ποιητικούς νόες της Ευρώπης καθό και τους από τας αποικίας αυτής παρεπιδημούντων συγγραφέων.
Το πόνημα τούτο κοσμεί την προθήκην του εκδοτικού οίκου όστις εδρεύει εν Παρισίοις: "Maison d'Europe Etd'Orient".
Η φιλολογικήν χοροεσπερίδαν μας θα ορχείται υπό των διαπρεπών μουσικών της πασιγνώστου πλέον "Σούφρα μπαντ", οίτινες υπόσχονται μουσικήν πανδαισίαν ανάλογην προς την ευάγωγον αισθητικήν της συγχρόνου ευπαιδεύτου ημών νεολαίας.



Μουσικοί:

Μιχάλης Σουλάκης – κοντραμπάσο
Δημήτρης Δημητριάδης – συνθεσάιζερ και πιάνο
Μπάμπης Παρίτσης – βιολί
Και ο Κυριάκος Δαρίβας – τύμπανα



Γενική Είσοδος: 8 ευρώ


Ο Ζώρζ επανέρχεται με το νέο του πόνημα την Πέμπτη 6 Απριλίου στην σκηνή του Faust (Καλαμιώτου 11 Αθήνα). Μια ξεχωριστή βραδιά λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
Για όσους δεν τον γνωρίζουν πρόκειται για μιας μοναδικής και αξιόλογης περίπτωσης καλλιτέχνη που ενσαρκώνει μια περσόνα βγαλμένη από το πάλκο των σκυλάδικων των αρχών του '80 η οποία πετάγεται μέχρι τον Μισισίπι του 1900 για να μάθει τα μπλουζ, συναντιέται με τον Αριστοφάνη αλλά και τον Μάρκο Βαμβακάρη με τον Γιώργο Μπάτη. Οι παραστάσεις του είναι συνήθως μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο δίσκος  με τις ζωντανές ηχογραφήσεις του Πιλαλί θεωρείται από τις πιο κάλτ ηχογραφήσεις της ελληνικής δισκογραφίας.


https://youtu.be/462PHxEgjAE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου