Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΗΔΗΞΑΜΕ







Φωτογραφία του χρήστη Jo Di.



Αυτό που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα είναι σε λίγες αδρές γραμμές το κακόγουστο θεατρικό έργο παίζεται σε βάρος μας τα τελευταία 7 χρόνια.Το ανέβασμά του είναι τόσο επιτυχημένο που δεν αλλάζει τίποτα από το σενάριο, παρά μόνο οι πρωταγωνιστές της παράστασης. Ο ρόλος τους είναι πολύ απαιτητικός και χρειάζονται μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να μπορέσει κάποιος να καταστρέψει μια χώρα ακολουθώντας πιστά το σενάριο. Έτσι έχουμε αλλαγή πρωταγωνιστή σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο οποίος είναι μέλος του θιάσου που ανεβάζει το έργο. Με άλλα λόγια γίνεται μια ανακύκλωση ρόλων. Ροτέϊσον (rotation) που λένε σε άψογα νεοελληνικά οι ειδήμονες περί του ποδοσφαίρου, δημοσιογράφοι.

Οι θεατές και θύματα ταυτόχρονα σε αυτό το διαδραστικό θεατρικό έργο, εμείς οι ιθαγενείς του προτεκτοράτου, θα έπρεπε λογικά, να είχαμε ξεσηκωθεί αφού η αγοραστική μας δύναμη έχει φτάσει στα επίπεδα του 1970, η μετανάστευση στο 1960,η ανεργία στα επίπεδα του 1950.Φυσικά δεν συμβαίνει καμιά αντίδραση.Οπότε γεννάται το ρητορικό ερώτημα. Μήπως είμαστε μαζοχιστές; Στο μυαλό μου έρχεται το γνωστό τραγούδι των Velvet Underground (Venus In Furs)που συνοδεύεται από ένα τολμηρό βίντεο που περιγράφει αυτήν την κατάσταση. Θα το αναρτούσα αλλά σέβομαι τις ημέρες. Όχι τα "χρηστά ήθη".
Μια που έγινε αναφορά στις ήμερες που διανύουμε, να θυμίσω στο χριστεπώνυμο πλήθος που θα κατακλείσει τους ναούς και θα κάνει τους μεγάλους σταυρούς ότι ο Κύριος προτού ανέλθει τον Γολγοθά είχε περάσει από τον Ναό όπου κατέφυγε σε πράξεις ακραίας βίας (όπως θα έλεγαν σήμερα τα κανάλια) παίρνοντας με το μαστίγιο τους κάθε λογής "έμπορους" που είχαν κατακλύσει τον ιερό χώρο. Αυτό το γεγονός αποσιωπάται επιμελώς από τους αυτοαποκαλούμενους εκπρόσωπους του Θεού κατά τα φλογερά κηρύγματα που εκφωνούν από Άμβωνος.

Περιμένοντας να ολοκληρωθεί η παράσταση με την κατεπείγουσα ψήφιση των νέων μέτρων - που υπόψη είχαν ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ επί της αρχής κατά το 3ο μνημόνιο  από 222 βουλευτές (Καλοκαίρι 2015)- θα ήθελα να σας ευχηθώ, 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Image result for γολγοθας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου