Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ JAM ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ









Με τον όρο "jam" εννοούμε μια μουσική διαδικασία όπου κατά την οποία μουσικοί-οργανοπαίχτες  αυτοσχεδιάζουν  ομαδικά πάνω συνήθως σε γνωστά τραγούδια, χωρίς να έχει υπάρξει καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία. Είναι με άλλα λόγια ένας ελεύθερος μουσικός διάλογος πάνω σε ένα θέμα, όπου ο κάθε μουσικός καταθέτει τη μουσική του άποψη. Όπως καταλαβαίνετε αυτές οι μουσικές συνευρέσεις είναι μοναδικές και εξαρτώνται απόλυτα από την ψυχική διάθεση (mood) αλλά και το μουσικό υπόβαθρο του κάθε οργανοπαίχτη. Υπάρχουν jam που εξελίσσονται σε μυσταγωγία. Σε ένα τέτοιο παραβρέθηκα την Τετάρτη το βράδυ.
Βρέθηκα στο μπαράκι όπου διαδραματίζονταν το γεγονός γύρω στις 10 το βράδυ. Μια ομάδα μουσικών έπαιζε ήδη μισή ώρα μαζί με το Θοδωρή Αλεξίου, που ήταν και ο υπεύθυνος για τον συντονισμό της συνεύρεσης εκείνη τη βραδιά. Το μουσικό πλαίσιο κινείτο μεταξύ μπλουζ, μπλουζ-ροκ και ρυθμ 'ν' μπλουζ.Όσο κύλαγε η ώρα τόσο ανέβαινε η διάθεση και ζεσταίνονταν η ατμόσφαιρα.Το μουσικό σχήμα εναλλάσσονταν συνεχώς.
Παρέλασαν από τη σκηνή γύρω στους 20 μουσικούς από τους οποίους οι περισσότεροι έπαιξαν για πρώτη φορά μεταξύ τους. Ο καθένας κατέθεσε το προσωπικό του μουσικό ίχνος και όλοι μαζί δημιούργησαν μια βραδιά που εξελίχθηκε σε μυσταγωγία.
Ήταν τόσο δυνατή η συγκίνηση που πρόσφεραν ώστε όλοι όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν απορροφήθηκαν τόσο πολύ από τη μουσική ώστε κανείς δεν απαθανάτισε το γεγονός φωτογραφικά.


Η έκπληξη της βραδιάς ακούει στο όνομα Αράν Μποκοσιάν. Ένας 25χρονος ντράμερ που κυριολεκτικά καθήλωσε τους πάντες με την ευρηματικότητα  και το μουσικό του βάθος. 
Έχω παρακολουθήσει δεκάδες συναυλίες και μπορώ να πω ότι αυτό που συνέβη στο Route 32 την περασμένη Τετάρτη ήταν κάτι το μοναδικό. 
Να είναι καλά όλα τα παιδιά που που μας κράτησαν μουσική συντροφιά για πάνω από 4 ώρες καθώς επίσης και ο Νίκος με τον Βασίλη που έδωσαν την ευκαιρία σε όλους αυτούς τους μουσικούς να καταθέσουν τη ψυχή τους και να μας ταξιδέψουν μακριά από το μίζερο κόσμο που μας τριγυρνά.
Για την ιστορία παραθέτω τα ονόματα των μουσικών που ανέβηκαν να παίξουν χωρίς καμιά αμοιβή μα με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για την μουσική.

Θεοδωρής Αλεξίου (συντονιστής,κιθάρα,φωνητικά),Ακης Πετρόπουλο(τύμπανα), Βασίλης Νικολοπουλο(μπάσο),Νίκος Τσάβαλο(τυμπανα), Jimmy C(κιθάρα, φωνητικά)απο το Τορόντο του Καναδά, Λάκης Οικονόμου(μπάσο) από Αγγλία, Στέλιος Σαριδακης(κιθάρα) Αρά Μποκοσιάν(τύμπανα), Παναγιώτης Κωνσταντινιδης(πλήκτρα), ΑκηςΤριανταφυλλου(σαξόφωνο), Γιώργος Τούρος(πλήκτρα), Αναστάσης Τούρος(μπάσο), Γιώργος Παπακωνστανινου(κιθάρα), Σπύρος Αρβανιτίδης(κιθάρα), Χρήστος Μαυρομάτης(drums), Σπύρος Μουλινος(πλήκτρα), Πανος Σαραντάκος(κιθάρα), Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος(τυμπανα).

Συγγνώμη αν έχω παραλείψει κάποιον. Μπορεί τα Νότια να είναι λίγο απομακρυσμένα από τα ροκ δρώμενα αλλά το τελευταίο καιρό συμβαίνουν μικρά θαύματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου