Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ






Image result for rolling stones latest photos





Χθες οι Rolling Stones ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους στούντιο άλμπουμ, το 25ο στη σειρά, το οποίο θα μπει στις προθήκες των δισκάδικων στις 2 Δεκέμβρη του 2016. Το άλμπουμ φέρει τον τίτλο "Blue and Lonesome"(Θλιμμένος και μόνος) από το ομώνυμο τραγούδι του Little Walter, το οποίο εμπεριέχεται στον δίσκο. Οι Stones,ύστερα από μια διαδρομή που βαστά 53 χρόνια επιστρέφουν στις ρίζες τους, εκεί απ΄όπου ξεκίνησαν όλα.Στα ηλεκτρικά μπλουζ του Σικάγο. Περιγράφοντας το πνεύμα του δίσκου δήλωσαν χαρακτηριστικά: "Μας πήρε 5 δεκαετίες να το δημιουργήσουμε και 3 ημέρες να το ηχογραφήσουμε". Αυτή η δήλωση, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να προαναγγέλλει και το μεγάλο αντίο του συγκροτήματος.Το τέλος μιας πολύ μεγάλης και μοναδικής μουσικής διαδρομής. Ίδωμεν!


Το άλμπουμ περιλαμβάνει 12 μεγάλα μπλουζ τραγούδια της σκηνής του Σικάγο. Όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν χθες στους δημοσιογράφους, στις ηχογραφήσεις δεν χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονες μέθοδοι ηχογράφησης (overdub κλπ) παρά έπαιξαν live όλοι μαζί στο στούντιο. Μαζί τους έπαιξαν και οι μουσικοί που τους συνοδεύουν στις περιοδείες και συνεργάζονται μαζί τους για πάνω από 2 δεκαετίες, πρόκειται για τους:  Darryl Jones, Chuck Leavell και Matt Clifford. Επίσης υπάρχει και μια συμμετοχή έκπληξη. Σε δυο τραγούδια του άλμπουμ συμμετέχει και ο Eric Clapton, οποίος βρέθηκε να ηχογραφεί το δικό του νέο άλμπουμ στο ίδιο στούντιο. Την τελευταία φορά που ηχογράφησαν μαζί ήταν το 1971 όταν ο Clapton έπαιξε σε μια από τις εγγραφές του γνωστού τραγουδιού " Brown Sugar", αλλά τελικά δεν επιλέχτηκε η συγκεκριμένη για να μπει στο δίσκο. Το άλμπουμ έχει ηχογραφηθεί πέρσι το Δεκέμβρη.
"Αυτό το άλμπουμ είναι η  έκδηλη απόδειξη για την καθαρότητα της αγάπης τους προς τη μουσική, και τα μπλουζ. Για τους Stones, είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για ό, τι κάνουν,» δήλωσε ο Don Was, ο οποίος είναι ο συμπαραγωγός του Blue and Lonesome παράλληλα με τους Glimmer Twins (το ψευδώνυμο για Mick Jagger και Keith Richards).

Δείτε την λίστα με τα 12 τραγούδια που περιέχει το άλμπουμ:


1 Just Your Fool (original written and recorded in 1960 by Little Walter)
2 Commit a Crime (original written and recorded in 1966 by Howlin’ Wolf aka Chester Burnett)
3 Blue and Lonesome (original written and recorded in 1959 by Little Walter)
4 All of Your Love (original written and recorded in 1967 by Magic Sam aka Samuel Maghett)
5 I Gotta Go (original written and recorded in 1955 by Little Walter)
6 Everybody Knows About My Good Thing (original recorded in 1971 by Little Johnny Taylor, composed by Miles Grayson and Lermon Horton)
7 Ride ’Em On Down (original written and recorded in 1955 by Eddie Taylor)
8 Hate To See You Go (original written and recorded in 1955 by Little Walter)
9 Hoo Doo Blues (original recorded in 1958 by Lightnin’ Slim aka Otis Hicks, composed by him and Jerry West)
10 Little Rain (original recorded in 1957 by Jimmy Reed, composed by him and Ewart G Abner Jr)
11 Just Like I Treat You (original written by Willie Dixon and recorded by Howlin’ Wolf in December 1961)
12 I Can’t Quit You Baby (Original written by Willie Dixon and recorded by Otis Rush in 1956).

 Image result for blue and lonesome


Image result for blue and lonesome



Ποιο φρέσκο δεν γίνεται! Πρώτη εκτέλεση και μάλιστα ζωντανά ενός τραγουδιού από το νέο άλμπουμ!







ΠΗΓΗ: the guardian




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου