Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; 7ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!








Αποτέλεσμα εικόνας για χρηστος λοβερδος δικαστική απόφαση







Ονομάζεται Χρήστος Λοβέρδος-Στελακάτος και είναι ιχθυολόγος. Εργάστηκε σε εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας για 14 χρόνια. Αρνήθηκε να αποδεχτεί τις μεθόδους εκτροφής που χρησιμοποιούσε η εταιρεία στις εγκαταστάσεις της στον Αμβρακικό κόλπο και απολύθηκε. Ξεκίνησε έναν μοναχικό αγώνα για να κάνει γνωστό στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τα οικολογικά εγκλήματα αλλά και τα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας από εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας αλλά δεν βρήκε τη δέουσα ανταπόκριση.
Τον κατηγόρησαν ότι είναι τρελός, εκβιαστής, απαγωγέας και τον οδήγησαν στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη του απαγόρευσε να δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε πληροφορία που αφορούσε τις καταγγελίες του με την ποινή χρηματικού προστίμου και με φυλάκιση. Η καταγγελλόμενη δε εταιρεία  απαίτησε με αγωγή να την αποζημιώσει με 1.000.000 ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη. Ο άνεργος ιχθυολόγος δικάστηκε ερήμην για όλα τα παραπάνω ...εγκλήματα από το Μονομελές Πταισματοδικείο Ηγουμενίτσας σε 7 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή χωρίς μετατροπή σε εξαγοράσιμη!!!
Ο άνθρωπος χωρίς να έχει άλλο μέσο για να κάνει γνωστά τα όσα έχει καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς αλλά και τους διωγμούς που έχει υποστεί , με κορυφαίο την ποινή φυλάκισης, ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα 20λεπτο βίντεο- κραυγή αγωνίας για τα όσα του έχουν συμβεί αλλά και τα όσα συντελούνται στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας. Μέσα στα άλλα ανατριχιαστικά αποκαλύπτει ότι η εν λόγω "ελληνική" εταιρεία ανήκει σε αμερικανικό fund και τα ποσά που τσιράρονται είναι αστρονομικά.
Το εν λόγω βίντεο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους χρήστες του διαδικτύου και κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές. Η περιπέτεια του Χρήστου Λοβέρδου άρχισε να γίνεται γνωστή και να δημοσιοποιείται από εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης αλλά και μεμονωμένους μπλόγκερς.
Πλέον γίνεται λόγος πέραν του οικολογικού εγκλήματος και για δικαστικό σκάνδαλο. 
Στις 26/10/2018 οι δικηγόροι του Χρήστου Λοβέρδου έκαναν έφεση κατά της απόφασης και αναστολή της ποινής, όπως και συνέβη. Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση.
Η περιπέτεια του Χρήστου Λοβέρδου έχει ακόμα να διανύσει μεγάλη πορεία που όμως πλέον δεν είναι μοναχική. Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τους πολίτες. Σέ ένα ψήφισμα που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο έχουν υπογράψει πάνω από 15000 άνθρωποι.
Το ψήφισμα θα το βρείτε εδώ:
https://secure.avaaz.org/el/petition/ARIOS_PAGOS_OLOI_MAZI_ENANTIA_STOYS_ANOMOYS_NOMOYS/?ftoTqib&fbclid=IwAR0HBg2wIP2LzPg5v6BPf23O4gsXGf8LlbYYvUq-gEP-s3M9hiOgp7BvQq0

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ανάρτησε ο Χρήστος Λοβέρδος  και έγινε η αιτία να γίνει γνωστό το τι συμβαίνει στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και κινητοποίησε χιλιάδες κόσμου.

https://youtu.be/gEi_2PzMlMc

Εαν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται ενδιαφέροντα και άξια γνωστοποίησης πράξτε το αυτονόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου