Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ











Με τον Καστοριάδη μπορεί κάποιος να διαφωνεί πολιτικά ,αλλά είναι αρκετά δύσκολο να διαφωνήσει για την οξύνοια του. Ανάρτησα τα λόγια του με σκοπό να δώσω τροφή στο προβληματισμό ,αν και πολύ συχνά αισθάνομαι σαν ναυαγός σε ερημονήσι που πετάω μπουκάλια με μηνύματα στο πέλαγο, προσδοκώντας ότι ίσως κάποιος να τα λάβει. Έστω και έτσι δεν παρατώ την προσπάθεια  γιατί θεωρώ ότι κάπως έτσι αισθάνονται αρκετοί από εσάς άσχετα αν δεν το εκφράζουν ,για λόγους που δεν είναι του παρόντος.

Τις τελευταίες μέρες  βλέπω να παρουσιάζεται , με αυξανόμενη τάση, ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε στην χώρα τα τελευταία χρόνια . Η περιοδικότητα του φαινομένου έχει άμεση σχέση ,  με την κυβερνητική (;) πολιτική. Συνήθως εμφανίζεται ύστερα από την εφαρμογή βαριών και άδικων δημοσιονομικών μέτρων.
Οι ατυχείς (;) πολίτες που λαβαίνουν γνώση της οικονομικής υποχρέωσης τους έναντι του κράτους, πέφτουν από τα σύννεφα…ορισμένοι δε πιο αδύναμοι καταφεύγουν στην αυτοκτονία ή κληρονομούν κάποιο εμφραγματάκι ή κάποιο εγκαφαλικούλι…



Νέα αφορμή το ΕΝΦΙΑ, που είναι ο ενταφιασμός της ιδιοκτησίας. Η ιδιοκτησία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ατομικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας. Επί πέντε χρόνια είμαστε κάτω από την πρέσα των μνημονίων ,που σημειωτέων, ουδέποτε τα επέλεξε και τα επικρότησε ο ελληνικός λαός αλλά ούτε έκανε κάτι που θα μπορούσε να πείσει για την διαφωνία του, στις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές. Έχουμε  παραδοθεί επίσης στην διεθνή χλεύη χωρίς δικαίωμα αντίλογου. Πολλοί μιλάνε για γενοκτονία ,τα δε «χρέη» αντί να μειώνονται αυξάνουν παρά το βαρύ τίμημα που καταβάλουμε καθημερινά σαν Λάος. Αφού έχει καταστραφεί ήδη μια γενιά νέων ανθρώπων που εν πολλοίς δεν έφταιξε για τις όποιες ελάχιστες επιλογές είχε κάνει αυτός ο λαός  τα τελευταία χρόνια, αρχίζει να υποθηκεύεται και μια γενιά που είναι ακόμα ΑΓΕΝΝΗΤΗ.
Τα παραπάνω λόγια του Καστοριάδη στέκονται σαν αυστηροί κριτές ζητώντας μιαν απάντηση. Πρέπει ν’ αποφασίσουμε τι στο καλό είμαστε νήπια ή υπεύθυνοι πολίτες που προστατεύουν την πατρώα γη;

Πολλοί θα σκεφτούν ότι ίσως είναι υπερβολικά όλα αυτά και απλώς η δημοκρατική πατρίδα μας βρίσκεται σε μια έκτατη ανάγκη που δικαιολογεί πολλά πράγματα όπως πολλές φορές λένε έμμεσα και πολλά ΜΜΕ.

Είναι όμως έτσι; Για να δούμε τα παρακάτω βίντεο...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου