Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΙΣΙΛ:Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ή H ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ;







Απορροφημένοι στην εξεύρεση λύσεων για την καθημερινή πλέον επιβίωση στις μέρες του μνημονίου, ίσως δεν παρακολουθούμε τα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που είναι πρωτοφανή και δυσοίωνα για την ανθρωπότητα.
Στις αρχές του καλοκαιριού ορδές μαυροφορεμένων φανατικών τσιχαντιστων ,εξοπλισμένων με βαρύ σύγχρονο οπλισμό , ανακήρυξαν το χαλιφάτο του ISIS που τον Ιούνιο μετονομάστηκε σε ΙSIL.

Αφού κυνηγήθηκαν στην Συρία  ξεκίνησαν μια πορεία για την κατάληψη των ανατολικών περιοχών του Ιράκ ,που  περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα φράγματα των ποταμών ΤΙΓΡΗ & ΕΥΦΡΑΤΗ, και τις πετρελαιοπηγές της Μοσούλης και τα κατάφεραν!





Χαρακτηριστικό όλης της πορείας τους ,ήταν ότι έσφαζαν κυρίως όποιους ορθόδοξους χριστιανικούς πληθυσμούς συναντούσαν. Οι σκηνές από τις σφαγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φέρνουν την ανθρωπότητα αιώνες πίσω ,τότε που ορδές βάρβαρων φύλων κατάσφαζαν ολόκληρες περιοχές του τότε γνωστού κόσμου.
Το επόμενο συγκλονιστικό περιστατικό είναι η δημοσίευση ενός χάρτη που περιλαμβάνει τι επιθυμούν να κατακτήσουν ,μέσα στην επόμενη 5ετία. Ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στο χάρτη γίνεται αντιληπτό που στοχεύει αυτή η κίνηση.

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η ανθρωπότητα είναι έτοιμη να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και το «παλιό» που έχει κλείσει το κύκλο του και ψυχορραγεί προσπαθεί με οποιοδήποτε κόστος και τρόπο να παρατείνει κατ’ ελάχιστο την ζωή του.

Ας επανέλθουμε  όμως στα πρότερα.
 Ας δούμε ένα απόσπασμα από τις ειδήσεις της κρατικής τηλεόρασης


Ας πάρουμε μια συνοπτική εικόνα περί του νέου «χαλιφάτου» του ΙΣΙΛ, από την Wikipedia.

Το Ισλαμικό Κράτος(αραβικά:الدولة الإسلامية, αντ-νταουλάτ αλ-ισλαμίγια), αρχικά γνωστό ωςΙσλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ο όρος «Λεβάντε» αναφέρεται επίσης ως«Ανατολής», «Συρίας» ή «Αλ-Σαμ») είναι ταυτόχρονα ένα μη αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος και μία ενεργή τζιχαντιστική στρατιωτική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας. Στις 29 Ιουνίου 2014 ανακήρυξε μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ορίζοντας στην θέση του «χαλίφη» και «ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων» τον επικεφαλής της, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (γνωστό έκτοτε ως «Χαλίφη Ιμπραήμ»)[1] Στους στόχους της οργάνωσης είναι η περαιτέρω εξάπλωση του χαλιφάτου μελλοντικά σε περιοχές στον Λίβανο, όπου έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τρομοκρατική επίθεση[2] την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Κουβέιτ, την Τουρκία και την Κύπρο.[3][4]
Η ίδρυση της οργάνωσης φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια του πολέμου του Ιράκ, ενώ ανέπτυξε δεσμούς με την Αλ Κάιντα.[5] Αργότερα η οργάνωση εμπλέχτηκε και στον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο. Η κεντρική διοίκηση της Αλ Κάιντα, τον Φεβρουάριο του 2014, αποκήρυξε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής, εξαιτίας της σύγκρουσης της τελευταίας με την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.[6] Η σύνθεση των μελών της προέρχεται από πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως την Αλ Κάιντα του Ιράκ, το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν και άλλες. Αυτά τα μέλη πρεσβεύουν στην πλειοψηφία τους το Σουνιτικό Ισλάμ.

 Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα:






Και μια ερώτηση για δυνατούς λύτες.
Αυτή η σφαγή που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια στη Συρία και κορυφώνεται μέσα στο καλοκαίρι από τους τσιχαντιστές ,είναι απείρως πιο βάρβαρη και με περισσότερα θύματα από αυτά της Γάζας. Γιατί δεν υπάρχει η ίδια ευαισθητοποίηση; Μήπως επειδή η Γάζα βρίσκεται πολύ μακριά μας;

Για να προλάβω τους μη παρακολουθούντες το ιστολόγιο.
Εννοείται ότι  νιώθω και για την σφαγή της Γάζας τα ίδια αισθήματα. Άλλωστε το αποδεικνύουν και τα αφιερώματα που έχω κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου