Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΑΣ ΜΗ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ











Εγκρίθηκε,όπως ήταν αναμενόμενο, η Συνταγματική Αναθεώρηση από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Εκτός θεαματικής εξέλιξης, πράγμα απίθανο, θα ακολουθήσει και η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από το Ελληνικό, στο άμεσο μέλλον. Δεν θα μπω στον κόπο να κρίνω κατά πόσο η Συμφωνία είναι ωφέλιμη ή όχι για την Ελλάδα.Είναι ανώφελο και προσβλητικό για τη νοημοσύνη μου. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να πείσει αν το νερό είναι πολύτιμο ή όχι για τον άνθρωπο.

Θα σταθώ όμως στα γεγονότα με το ψύχραιμο μάτι του παρατηρητή για να καταδείξω τα ολοφάνερα για μένα συμπεράσματα.
Τα Βαλκάνια έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα το πεδίο συμφερόντων των μεγάλων παικτών της γεωστρατηγικής σκακιέρας. Μια μικρή Μέση Ανατολή στη νότια γωνιά της Ευρώπης. Προς το παρόν επικρατεί η θέληση των Αμερικανών που στην προκειμένη περίπτωση εκφράστηκε με την δημιουργία της ανύπαρκτης μακεδονικής εθνότητας από Σλάβους, μόνο και μόνο για να πατήσουν πόδι στην περιοχή και να φτιάξουν στρατιωτικές βάσεις ώστε να ελέγχουν τα ενεργειακά περάσματα προς την Ευρώπη. Ο εδώ Αμερικανός πρέσβης είχε αναγγείλει από τις αρχές του προηγούμενου έτους τη θέληση της Αμερικής για τη λύση του Μακεδονικού ζητήματος σε βάρος της Ελλάδας. Είχε ορίσει μάλιστα και ένα χρονοδιάγραμμα λίγων εβδομάδων στις δήθεν αντιμαχόμενες πλευρές να τα βρουν, το οποίο τηρήθηκε πιστά και έτσι φτάσαμε στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια των δύο εμπλεκόμενων κρατών κινήθηκαν σε φαινομενικά παράλληλους δρόμους,ώσπου το μαγικό χέρι του θείου Σαμ τους ένωσε και έτσι έχουμε το επιθυμητό για αυτόν, αποτέλεσμα.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων κινήθηκε σεβόμενη το Σύνταγμά της . Έτσι προκήρυξε δημοψήφισμα, το οποίο όμως περιφρόνησε η πλειοψηφία των Σκοπιανών που δεν συμφωνούσε με την Συμφωνία των Πρεσπών. Το Δημοψήφισμα ουσιαστικά σύμφωνα με το Σύνταγμα των Σκοπίων ακύρωσε τη Συνθήκη. Με έκπληξη η διεθνής σκεπτόμενη κοινή γνώμη είδε την Αμερική και την Ε.Ε.(πρωτοπαλίκαρο της Αμερικής) να αγνοεί τη θέληση των Σκοπιανών, να διαστρέφει το πνεύμα του Σκοπιανικού Συντάγματος και να δίνει στο Δημοψήφισμα ένα συμβουλευτικό ρόλο και όχι ακυρωτικό όπως κανονικά ορίζεται από το Σύνταγμα. Με άλλα λόγια στα Σκόπια έγινε ένα Συνταγματικό Πραξικόπημα όπου αγνοήθηκε η θέληση του λαού. Έτσι η Κυβέρνηση και το εκεί Κοινοβούλιο απελευθερώθηκε να εκτελέσει τις εντολές που είχε πάρει, δηλαδή να προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση ώστε να ανοίξει και τυπικά ο δρόμος της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Στην Ελλάδα ο δρόμος που ακολουθήθηκε ήταν διαφορετικός και πιο ταπεινωτικός για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού Λαού. Εδώ η Συνταγματική εκτροπή έχει τελεστεί από το καλοκαίρι του 2015 όταν διαστρεβλώθηκε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος για τη σύναψη νέας μνημονιακής συμφωνίας, και το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ.
Η κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο είναι και αυτοί  εκτελεστές των εντολών των Αμερικανών και της Ε.Ε. και όχι του ελληνικού λαού, ο οποίος τελεί πλέον υπό Κατοχή. Σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα ,αυτό που ήδη έχει καταστρατηγηθεί,  θα έπρεπε για μείζον Εθνικό Θέμα να προκηρυχθεί Δημοψήφισμα (αρθρο 44.β). Φυσικά το Σύνταγμα αγνοήθηκε για άλλη μια φορά απ΄όλους μας.
Τι εννοώ; Ότι  οι 300 της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Δικαστική Εξουσία ΚΑΙ ο ελληνικός λαός έχουν μερίδιο ευθύνης. Όλοι μας βρισκόμαστε υπόλογοι έναντι της Πατρίδας και της Ιστορίας μας.
Να γίνω σαφέστερος.
Οι βουλευτές που υποτίθεται ότι διαφωνούν θα έπρεπε, αφού δεν είχαν άλλη δυνατότητα, να παραιτηθούν ομαδικά, να μην αντικατασταθούν και να πάμε σε εκλογές. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού στην τελική όλοι έχουν υποκύψει στη θέληση του Ξένου παράγοντα. 
Το ίδιο θα έπρεπε να πράξει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας . Επίσης  άλλο ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Πριν λίγες μέρες, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ενός μικρού εκλεγμένου κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, κατήγγειλε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό , ότι δέχθηκε απειλές από τον Γερμανό και Αμερικανό Πρέσβη να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναεκλεγεί.
Η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να επέμβει αυτεπάγγελτα και να ερευνήσει την εγκυρότητα των καταγγελιών ώστε να προχωρήσει στις οριζόμενες από το νόμο ενέργειες. Προς το παρόν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Ο Ελληνικός Λαός, αν και διαφωνεί με τα όσα συμβαίνουν, έχει και αυτός με τη σειρά του γυρίσει την πλάτη του στις επιταγές του Συντάγματος που αφορούν την περίσταση (ανύπαρκτη λαική εντολή για την σύναψη της Συμφωνίας,σφετερισμός εξουσίας), ακυρώνοντας με την απάθεια του το δημοκρατικό πολίτευμα ,αντί να το προστατέψει με κάμθε μέσο όπως υποχρεώνεται να πράξει. (άρθρο 120).
Με άλλα λόγια άπαντες, ο καθένας με τον τρόπο του, αδυνατεί να προστατέψει τα δίκαια της Πατρίδας και δεν έχει καμιά διάθεση να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.
Άρα όλοι είμαστε υπόλογοι και άβουλοι, σαν τους Μοιραίους που περιγράφει στο ομώνυμο ποίημά του ο Κώστας Βάρναλης.
Μόνο λόγια, βρισιές, αφορισμούς,απάθεια, μοιρολατρία. Ως εκεί. Ίσα ίσα για ψυχική εκτόνωση. Προσωπικά ντρέπομαι για αυτά που συμβαίνουν αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει την Ιστορία, που ήδη γράφει μια ακόμα μελανή σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου