Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ











Χθες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατά τη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση αναφέρθηκε σε μια Ρηματική Διακοίνωση που έστειλε αργά χθες βράδυ το Υπουργείο των Εξωτερικών των Σκοπίων. Το έγγραφο,του οποίου η φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους διαπραγματεύτηκαν και όσους είναι υπέρμαχοι της Συμφωνίας των Πρεσπών αφού αποδεικνύει,παρά τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου, οτι οι Σκοπιανοί δεν μετακινήθηκαν ούτε εκατοστό πίσω από τις προ 25ετίας αρχικές τους θέσεις. 

Και εξηγώ: Το επίσημο έγγραφο όπως το βλέπετε στη φωτογραφία στην κορφή, φέρει τα επίσημα για αυτούς, διακριτικά και ονομασία της χώρας των Σκοπίων. Όπως θα διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια οι Σκοπιανοί εξακολουθούν να επιμένουν να αυτοαποκαλούν το κρατίδιό τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. 
Να θυμίσω ότι επίσημη ονομασία που πρέπει να χρησιμοποιούν και με την οποία αναγνωρίστηκαν από τον ΟΗΕ και είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν σεβόμενοι την ενδιάμεση συμφωνία και όλες τις  άλλες διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογράψει είναι το FYROM.
Άρα από ένα επίσημο έγγραφο που με θράσος έστειλαν στην ελληνική Βουλή γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον ΟΗΕ αλλά και την Ελλάδα αποδεικνύοντας την υποκριτική τους συμπεριφορά και το μέγεθος της απάτης περί της επωφελούς για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια συμφωνίας.Φυσικά το έγγραφο δεν έχει καμμιά νομική και διπλωματική υπόσταση δεν έχει καμιά υπόσταση,είναι άκυρο, αφού η Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν αναγνωρίζεται ως τέτοια από τον ΟΗΕ. Κανονικά θα έπρεπε να επιστραφεί πίσω και όχι να μπει μια αχαρακτήριστη ελληνικής κατασκευής που βαπτίζει το έγγραφο ότι προέρχεται από τη FYROM.
Αν αυτά που γράφονται παραπάνω θεωρείτε ότι είναι προϊόν της φαντασίας μου σας παραπέμπω στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου των Εξωτερικών της Ελλάδας στην οποία αναγράφεται η επίσημη θέση της πατρίδας μας, κάτι που προφανώς αγνοούν οι υπέρμαχοι της Συμφωνίας της Συμφωνίας αλλά και οι παραλήπτες του εγγράφου:

"Το ζήτημα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι απλώς μια διαφορά περί ιστορικών γεγονότων ή συμβόλων. Πρόκειται για τη συμπεριφορά ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η οποία αντιστρατεύεται τις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς έννομης τάξης, και πιο συγκεκριμένα τον σεβασμό της καλής γειτονίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.
Υπό το πρίσμα αυτό, το ζήτημα του ονόματος είναι ένα πρόβλημα με περιφερειακή και διεθνή διάσταση, το οποίο συνίσταται στην προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας."
όλο το κείμενο εδώ:https:https://www.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/
Τελικά τι συμβαίνει στην Ελλάδα; τι μεθοδεύεται και γιατί; Ποια είναι τελικά η θέση του Υπουργείου των Εξωτερικών του οποίου Υπουργός είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας;
Ο κ. Δ.Κουτσούμπας γ.γ. ΚΚΕ έδωσε μια αξιοπρόσεκτη ερμηνεία δηλώνοντας για την Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της ομιλιας του στη Βουλή:
  • "Αναλαμβάνει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατιωτικό στόχο και εμπλέκοντας το λαό όλο και βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα που έχουν συμφέροντα και παρεμβαίνουν στην περιοχή".

Προανήγγειλε δηλαδή τη μεγάλη πιθανότητα πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας για χάρη του ΝΑΤΟ στην ήδη πολύ ρευστή περιοχή των Βαλκανίων.

Φυσικά δεν έλαβε καμιά απάντηση. 

Προσπάθησα με γνώμονα τη λογική να περιγράψω μια εικόνα που για μένα φαντάζει παράδοξη και επικίνδυνη. Εύχομαι να κάνω λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου