Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ








Image result for  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ



Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να ξεπερνά κάθε φαντασία. Όλοι αυτοί που βρίσκονται απέναντι από τον Ελληνικό λαό, έχουν χάσει κάθε μέτρο εγκράτειας  και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.Τελευταίο παράδειγμα οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα-ύμνοι που αγιοποιούν τον Μητσοτάκη. Όλοι αυτοί οι απίθανοι άλλαξαν μέχρι και το βιογραφικό του στο Wikipedia που αναφέρονταν στα χρόνια της Κατοχής.
Αλλά η κοροϊδία και η πρόκληση απέναντι στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό δεν σταματά εδώ. Έτριβα τα μάτια όταν διάβασα ότι κηρύχθηκε από την "αριστερή" Κυβέρνηση 4ημερο δημόσιο πένθος ενώ ο μακαρίτης θα κηδευτεί με δημόσια δαπάνη και τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.Το λαϊκό προσκύνημα δε λέω, δικαιολογημένο.Τόσα βαφτιστήρια και κουμπάρους είχε ο αποδημήσας σε τόπο χλοερό. Πότε να προλάβουν να προσκυνήσουν τον Νονό.

Το πιο ωραίο όμως που διάβασα, ήταν ένα άρθρο που είχε τίτλο : "Τα μεγάλα έργα του Κων/νου Μητσοτάκη που άλλαξαν την Ελλάδα". Ο αρθρογράφος χωρίς να το θέλει και πάνω στην πρεμούρα του να κολακέψει τους ζώντες και να αγιοποιήσει τον τεθνηκότα θύμισε γεγονότα που πολλοί τα έχουν ξεχάσει με το πέρασμα του χρόνου. Όντως ο μακαρίτης ήταν ο θεμελιωτής της μεγάλης αλλαγής της πορείας της Ελλάδας... που όμως κατέληξε με σπασμένα φρένα στο γκρεμό.
Αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο:..."Μεταξύ του 1990 και 1993 προχώρησε η απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος και της κίνησης κεφαλαίων, η απελευθέρωση κατά μεγάλο μέρος της αγοράς των ενοικίων, η απελευθέρωση της εμπορίας καυσίμων, η κατάργηση των ελέγχων τιμών σε όλα τα αγαθά με εξαίρεση τα φάρμακα, η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με την εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της τέταρτης βάρδιας και η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων."
Τα σχόλια είναι περιττά για την παραπάνω παράγραφο αφού σήμερα όλοι  έχουμε νιώσει στο πετσί μας το αποτέλεσμα αυτών των "μεταρρυθμίσεων" που έστρωσε το δρόμο στις μεγάλες πολυεθνικές για να αλώσουν τις ντόπιες μικροεπιχειρήσεις και να εξαφανιστούν τα όποια εργατικά δικαιώματα και μαζί με αυτά η μεσαία  και η εργατική τάξη. Το ίδιο και στις τράπεζες που ξεσάλωσαν και  φύτρωναν σε κάθε γειτονιά δίνοντας αφειδώς δάνεια χωρίς κριτήρια με τα γνωστά αποτελέσματα που τα πλήρωσε ο Ελληνικός λαός με αίμα μέσα από τα επώδυνα μνημόνια (psi,καταλήστευση ασφαλιστικών ταμείων,ομολόγων,κλπ)
Ο μακαρίτης άνοιξε το δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις, για την ανάθεση δημοσίων έργων σε ιδιώτες εργολάβους, αφού φρόντισε πρώτα να διαλύσει την ΜΟΜΑ, έσκαψε το λάκκο του εθνικού αερομεταφορέα, και έδειξε την κατεύθυνση στους επόμενους Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα για να φτάσουν την Ελλάδα στο σημείο που την έφτασαν. 
Ισως για αυτό να έχει κηρυχτεί 4 ημερο πένθος ...για να τιμήσουν οι "μαθητές" τον πρωτοπόρο "δάσκαλο". 
Αυτό που δεν είδα πουθενά είναι η αναφορά στις μεγάλες "επιτυχίες" της εξωτερικής του πολιτικής. Μακεδονικό, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, ανεξέλεγκτο άνοιγμα συνόρων κλπ.
Όπως δεν είδα και αναφορά για τα ντολμαδάκια της Μαρίκας που έφεραν κοντά την Αριστερά με τη Δεξιά που έκτοτε δεν χώρισαν ουσιαστικά ποτέ οι δρόμοι τους.
Αυτά τα λίγα για όσους έχουν κοντή μνήμη και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Μητσοτάκης ήταν μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα.
Κλείνοντας θα πω ότι ο σεβασμός προς τον νεκρό είναι δεδομένος και αδιαπραγμάτευτος αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πρέπει να ξεχάσεις τα πεπραγμένα του βίου του. 
Πριν πει κάποιος τη γνωστή φράση "ο νεκρός δεδικαίωται" ας διαβάσει αυτό:

http://aktines.blogspot.gr/2010/04/67.html

Δεν κρίνω (κριτές είναι μόνο ο Θεός και η Ιστορία που γράφεται από τα ίδια τα γεγονότα και όχι από τους ένθεν-εκείθεν κόλακες) αλλά ούτε ξεχνώ.
Με το θάνατό του έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας που ξεκίνησε με μια Αποστασία και τελείωσε με μια Αποδημία.






 πηγή: e-daily(το απόσπασμα από το άρθρο )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου