Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΣΙΓΗΣΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ SOUTHERN ROCK













Πέθανε χθες στο σπίτι του στην Σαβάνα της Γεωργίας σε ηλικία 69 ετών ο οργανίστας,τραγουδιστής,κιθαρίστας,
συνθέτης και συνιδρυτής των Allman Brothers Band, Gregg Allman.Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.
O Gregg Allman άρχισε να γνωρίζει επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 όταν δημιούργησε μαζί με τον αδελφό του Duanne το συγκρότημα των Allman Brothers που έμελλε να γίνει το πιο εμβληματικό μουσικό σύνολο του Southern Rock.Το 1971 η μπάντα ηχογράφησε το κλασικό και για πολλούς το καλύτερο Live στην ιστορία του ροκ με τίτλο The Allman Brothers Band : At Filmore East.

Η μοίρα όμως έπαιξε ένα άσχημο παιγνίδι στο ανερχόμενο συγκρότημα. Λίγους μήνες μετά την ηχογράφηση του Filmore East και ενώ ήταν σε εξέλιξη η ηχογράφηση ενός νέου διπλού άλμπουμ με τίτλο Eat a Peach, ο Duanne Allman , ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες του ροκ και ψυχή του συγκροτήματος , σκοτώθηκε όταν η μοτοσυκλέτα του καρφώθηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Ήταν μόνο 24 χρονών. Ένα χρόνο αργότερα , στο ίδιο περίπου σημείο σκοτώθηκε με την μοτοσυκλέτα του και ο μπασίστας του συγκροτήματος  Barry Oakley. Ήταν η εποχή που ηχογραφούσαν το κλασικό άλμπουμ  Brothers and Sisters το οποίο κυκλοφόρησε τις αρχές του 1973 και περιείχε την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος, το τραγούδι Jessica. Ένα τραγούδι με το οποίο ξεκινά η εκπομπή για τους φίλους του αυτοκινήτου Top Gear.
Παρά τα μεγάλα πλήγματα το συγκρότημα στάθηκε στα πόδια του και συνέχισε την πορεία του μέχρι τo 2014.

Τα αδέρφια και πάλι μαζί..

O Gregg Allman ήταν ο συνθέτης των επιτυχημένων τραγουδιών: Whipping Post, It's Not My Cross to Bear and Midnight Rider.
Κατά τη δεκαετία του ΄70 ο Gregg Allman εθίστηκε στην ηρωίνη και το αλκοόλ.Στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 παντρεύτηκε την Cher και  έμεινε μαζί της στο Χόλιγουντ αποτελώντας το αγαπημένο ζευγάρι των ταμπλόιντ. 
Το 1995 εντάχθηκε στο Rock'n'Roll Hall of Fame και όπως έγραψε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του το 2012 (My Cross to Bear), ήταν πολύ μεθυσμένος για να απολαύσει την τελετή.
Το 1999 του διαγνώσθηκε ηπατίτιδα C και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος το 2010, για την οποία είχε δηλώσει :"Είναι το πιο σκληρό πράγμα που έχω περάσει ποτέ. Έχω βρεθεί σε στρατιωτική σχολή, ανάμεσα σε έξι διαζύγια (γέλια), αλλά αυτό είναι το χειρότερο από όλα αυτά».
Τους τελευταίους μήνες έπασχε από καρκίνο του ήπατος και είχε ακυρώσει όλες τις συναυλίες του.
Ακολουθεί το τραγούδι το οποίο ήταν το αγαπημένο του:

https://youtu.be/XBf48xUIBLo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου