Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΕΣ;

Σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση προέβη χθες στην γερμανική εφημερίδα FAZ ,ο Πρόεδρος του Eurogroup,  Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μιλώντας σχετικά με την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι βόρειες χώρες της Ευρώπης στις χώρες του νότου που επλήγησαν από την κρίση, τόνισε πως οι τελευταίες ξόδευαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται αμετανόητος για τη δήλωσή του και δεν διατίθεται να ζητήσει συγγνώμη παρά τη σφοδρή κριτική. 

Για όσους δεν κατάλαβαν ο Ολλανδός γελαδάρης θεωρεί ότι οι χώρες του νότου Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία είναι ένα τεράστιο μπουρδέλο που ο αντρικός πληθυσμός ξοδεύει τα χρήματα των Βορείων μπεκροπίνοντας και πηδώντας τις ντόπιες πουτάνες. Θα περίμενα αυτή τη στιγμή το γελάδι από την Ολλανδία να είχε πάει σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες. Να υπήρχε μια σοβαρή επίσημη αντίδραση. Το μόνο που διαβάζω από το πρωί είναι ότι το Survivor κτύπησε 70% ακροαματικότητα. Συνεχίστε έτσι παιδιά . Βυθιστείτε στην αποχαύνωση. 
Πόσο πιο χαμηλά πια. Βαθιά οργισμένος και ντροπιασμένος.

Σημ. Η φωτογραφία στην κορφή αφορά τα σπίτια με τα κορίτσια στις βιτρίνες, της ολλανδικής πόλης του Άμστερνταμ. Μάλλον ο γελαδάρης δεν έχει περάσει από εκεί γιατί ασχολούνταν με την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.(*)

(*)«Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική».
Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου την «Καθημερινή» τον Μάρτιο του 2013 όταν επιχειρούσε να σκιαγραφήσει τον πρόεδρο του Eurogroup.
Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Η μοναδική ακαδημαϊκή του περγαμηνή επομένως είναι το πτυχίο «αγροτικής οικονομίας», που ολοκλήρωσε σε διάστημα έξι ετών στο περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, «είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας που ειδικεύεται αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και στο περιβάλλον που ζούμε». Πάντως, στο Κορκ «γνώρισε πολύ καλά τις παμπ της περιοχής», όπως χαριτολογώντας είχε διαβεβαιώσει ξένους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, τον περασμένο Ιανουάριο.
Εκτός από την έλλειψη κατάρτισης στα μακροοικονομικά, συγκριτικά με οποιονδήποτε από τους ομολόγους του στο Εurogroup, ο άνθρωπος που επελέγη να διαχειρίζεται τις τύχες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, δεν είχε καν προηγούμενη εμπειρία διοίκησης. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, η καριέρα του πριν γίνει βουλευτής περιοριζόταν αποκλειστικά σχεδόν σε συμβουλευτικές και βοηθητικές θέσεις στα γραφεία άλλων βουλευτών και υπουργών, σε τομείς μάλιστα άσχετους περί τα οικονομικά. Εχοντας μόλις τρεις μήνες συνολική υπουργική εμπειρία (!), επελέγη για τη θέση του επικεφαλής του Εurogroup, μόνο και μόνο επειδή όλοι οι άλλοι περισσότερο καταρτισμένοι και έμπειροι υποψήφιοι αποκλείστηκαν λόγω εθνικότητας.πηγή : kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου