Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ: Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ (*)













Πρωταπριλιά !!! Καλό μήνα σε όλους. Σήμερα έχουν την τιμητική τους τα αθώα ψέματα και οι  φάρσες. Στην Ελλάδα το έθιμο εισήχθηκε από την Ευρώπη μάλλον κατά την περίοδο των Σταυροφοριών. Βέβαια η συνήθεια να λένε ψέματα δεν ήταν άγνωστη στην Ελλάδα. Στις μέρες μας η αθώα συνήθεια έχει μεταλλαχθεί σε κορυφαία τέχνη. Μάλιστα έχουν ιδρυθεί αρκετές μεγάλες σχολές που υπηρετούν και βελτιώνουν συνεχώς την τεχνική του ψέματος. 


Οι πιο σημαντικές είναι αυτές των πολιτικών και των δημοσιογράφων. Με αυταπάρνηση ασκητή ασκούν καθημερινά την τέχνη του ψέματος. Αποτέλεσμα να ζούμε εδώ στην Ελλάδα μέσα σε μια καθημερινή φάρσα. Δεν είναι ευκαταφρόνητο το κατόρθωμα των δυο παραπάνω σχολών ψέματος να πείθουν  σχεδόν έναν ολόκληρο λαό ότι ζει σε μια ανεξάρτητη χώρα που υπάρχει δημοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη. Που οι φόροι είναι αναλογικοί και πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν τις κοινωνικές παροχές που τους αξίζουν. Ότι είμαστε κομμάτι της οικογένειας της Ε.Ε. και έχουμε κοινά σύνορα . Όπου οι Γερμανοί και οι λοιποί «εταίροι» μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό και είναι φίλοι μας. Δεν ξεχνούν να μας θυμίζουν ότι ο πραγματικός φίλος στα δύσκολα φαίνεται. Έτσι λοιπόν από την πρώτη στιγμή που αντιμετωπίσαμε μια οικονομική στενότητα ήρθαν οι φίλοι μας και μας δάνεισαν για να ξεπεράσουμε την δύσκολη στιγμή. Έτσι μας είπαν οι δικοί μας άνθρωποι από τη Βουλή και από τα κανάλια της ενημέρωσης. Μάλιστα ,επειδή σαν λαός ξεχνάμε εύκολα και είναι ντροπή να μην είμαστε ευγνώμονες έναντι των φίλων φρόντισαν να υπογράψουν κάτι «χαρτιά- μνήμης» - τα μνημόνια ντε…- για να θυμόμαστε και να ευγνωμονούμε τους φίλους. Μας λένε επί 6 χρόνια ότι χωρίς αυτή τη βοήθεια των φίλων δεν θα υπήρχαμε σα χώρα και όλα αυτά γίνονται για το καλό μας. Τιτάνια η προσπάθεια των δυο αυτών σχολών. Για αυτό αξίζει να τους ευχηθούμε ότι ο καθένας νομίζει δείχνοντας τον ίδιο σεβασμό που δείχνουν και αυτοί προς εμάς.

Όμως, επειδή  δεν είμαστε ο ομφαλός της Γης και το έθιμο είναι σχεδόν Πανευρωπαϊκό, επέλεξα να σας παρουσιάσω μια πολύ καλόγουστη φάρσα που έκανε το BBC το 2008. Μέσα από ένα εξαιρετικό βίντεο παρουσίασε ένα ξεχωριστό είδος πιγκουίνων οι οποίοι είναι αποδημητικά πουλιά.



Καλό μήνα και προσοχή μη σας πιάσουν κορόιδα. Θα μου πείτε να πιαστεί ο Έλληνας κορόιδο; Αλίμονο!!! Δεν γίνονται αυτά!!

(*) Λαϊκή παροιμία. Μόνο που ο χρόνος στην  Ελλάδα έχει σταματήσει δεκαετίες τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου