Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ




Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας θεσσαλονίκη αφισα







"Τη συγκρότηση «μετώπου απέναντι στην ακροδεξιά και το φασισμό» θα ζητήσει από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, με μια εφ' όλης της ύλης ομιλία στη συγκέντρωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7.30 το απόγευμα στο Παλαί ντε Σπορ.
«Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στο σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση» είναι το μήνυμα που θα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, που θα κάνει λόγο για «την Ελλάδα που αντιστέκεται και αλλάζει».

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει «προσκλητήριο Δημοκρατίας» και θα προειδοποιήσει πως είναι άλλο ο πατριωτισμός-τον οποίο θα τονίσει ότι εκφράζει σήμερα η αριστερά-και άλλο η πατριδοκαπηλία, επιτιθέμενος στις δυνάμεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευαισθησίες μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος για το μακεδονικό."
Κάπως έτσι παρουσιάζεται η είδηση της σημερινής συγκέντρωσης - ομιλίας του Α. Τσίπρα  στη Θεσσαλονίκη.
Ο κύριος Τσίπρας θυμίζει πλέον όλο και περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν την εκλογική ήττα του χειμώνα του 2015. Τότε ο κ.Σαμαράς είχε καταφύγει σε μια ρητορεία που παρέπεμπε στην εποχή του εθνικού διχασμού και του εμφυλίου πολέμου. Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί και ο κ. Τσίπρας  αλλάζοντας μόνο τους χαρακτηρισμούς. Οι όροι κομμουνοστοσυμμορίτες έδωσαν τη θέση τους στους όρους ακροδεξιοί, φασίστες. Φαίνεται ότι για άλλη μια φορά τα πάντα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού οπότε η επιλογή της διεξόδου που λέγεται εθνικός διχασμός είναι για τους κυβερνώντες μια σχετικά ασφαλής και δοκιμασμένη λύση.
Να θυμίσω σε όλους αυτούς λοιπόν, ότι στην Ελλάδα έχουμε ,τουλάχιστον τυπικά, Δημοκρατία. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν στεγανά και πολύ περισσότερο αστήρικτοι χαρακτηρισμοί διαχωρισμού των πολιτών. Στη Δημοκρατία τα πάντα γίνονται σε δημόσια θέα και οι απόψεις υποστηρίζονται με πειστικά επιχειρήματα και όχι με αοριστολογίες και αφορισμούς. 
Η Δημοκρατία δεν κρύβεται πίσω από διμοιρίες ΜΑΤ και σε κλειστούς απολύτως ελεγχόμενους χώρους. Η Δημοκρατία και η Δημοκρατική σκέψη εκτίθεται σε ανοικτούς χώρους όπου κανείς πολίτης δεν περιθωριοποιείται και χλευάζεται επειδή δεν είναι αρεστός ή έχει διαφορετικές απόψεις. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.Κανείς δε, ακόμη περισσότερο δεν έχει αποκλειστικά δικαιώματα επί του πατριωτισμού.
Αν νομίζει λοιπόν ο κ. Τσίπρας ότι πράττει σωστά και τα πεπραγμένα του έχουν την λαϊκή αποδοχή των πολιτών ας βγει να μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση όπως πολλοί προκάτοχοί του έχουν πράξει κατά το παρελθόν και ας αφήσει τους προσβλητικούς και αστήρικτους χαρακτηρισμούς που απευθύνει κάθε τόσο στους Έλληνες πολίτες που τυγχάνει να διαφωνούν μαζί του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου