Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ







Αποτέλεσμα εικόνας για wright flyer



Πέρασαν 105 χρόνια από την ημέρα που οι αδελφοί Wright εγκαινίασαν την εναέρια εποχή με τις πρώτες επιτυχημένες πτήσεις στον κόσμο μιας ιπτάμενης μηχανής βαρύτερης από τον αέρα.
Το Wright Flyer ήταν το προϊόν ενός εξελιγμένου τετραετούς προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης που διεξήχθη από τους Wilbur και Orville Wright και το οποίο ξεκίνησε το 1899. Μετά την κατασκευή και τη δοκιμή τριών αεροσκαφών πλήρους μεγέθους, το πρώτο μηχανοκίνητο αεροπλάνο των αδερφών  Wrights πέταξε στο Kitty Hawk της Βόρειας Καρολίνας , στις 17 Δεκεμβρίου 1903, πραγματοποιώντας πτήση 12 δευτερολέπτων, ταξιδεύοντας 36 μ. (120 πόδια), με πιλότο τον Orville αλλάζοντας για πάντα  τον κόσμο. Η καλύτερη δε, πτήση της ημέρας, με τον Wilbur αυτή τη φορά στα χειριστήρια, κάλυψε 255,6 μ (852 πόδια) σε 59 δευτερόλεπτα.

Ο Wrights πρωτοστάτησε σε πολλές από τις βασικές αρχές και τεχνικές της σύγχρονης αεροναυπηγικής μηχανικής, όπως τη χρήση αεροδυναμικής σήραγγας και της δοκιμαστικής πτήσης ως εργαλεία σχεδιασμού. Το πρωταρχικό τους επίτευγμα περιλάμβανε όχι μόνο την πρωτοποριακή πτήση ενός αεροπλάνου, αλλά και το εξίσου σημαντικό επίτευγμα, την ίδρυση της βάσης της αεροναυπηγικής μηχανικής.

Οι  Orville και Wilbur Wright ενεπλάκησαν στην αεροπορία στα τέλη του 1890. Συνειδητοποίησαν δε, ότι το αεροπλάνο δεν ήταν μια εφεύρεση, αλλά πολλές εφευρέσεις που όλοι έπρεπε να συνδυαστούν αρμονικά ώστε το αποτέλεσμα να είναι μια επιτυχημένη  ιπτάμενη μηχανή. Κάθε χρόνο  οι αδελφοί πειραματίστηκαν, ανέπτυξαν και έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως η πρόωση, ο έλεγχος πτήσης, οι δομικές απαιτήσεις της κατασκευής και η αεροδυναμική. Στις 17 Δεκεμβρίου 1903, στις παραλίες Kitty Hawk, Βόρεια Καρολίνα, το πρώτο αεροπλάνο στον κόσμο ανύψωσε . Ξέρετε πόσο καιρό διήρκεσε η πρώτη πτήση; Η πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ διήρκεσε μόνο 12 δευτερόλεπτα, αλλά η τέταρτη πτήση τους διήρκεσε 59 δευτερόλεπτα και απέδειξε ότι οι αδελφοί είχαν δημιουργήσει ένα πραγματικό αεροπλάνο.

Δείτε μια από τις πρώτες πτήσεις των αδερφών Wright

https://youtu.be/RriKI7u72Xs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου