Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ SOUL ARETHA FRANKLIN




Related image



Στο άκουσμα των λέξεων soul music το μυαλό μου πάει αμέσως στο όνομα της Aretha Franklin.
Κάποτε ο Μπάρακ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι αν βρισκόταν κάποτε σε ένα έρημο νησί θα ήθελε να έχει μαζί του τους δίσκους της Aretha Franklin για το λόγο ότι του θυμίζει την ανθρωπιά του ,κάτι πολύ ζωτικό για κάθε άνθρωπο. Κατά τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ κανένας άλλος μουσικός δεν ενσαρκώνει την ένωση του Αφρο-Αμερικάνικου πνεύματος με τα blues,το R'n'B,το rock'n'roll όσο αυτή η μεγάλη τραγουδίστρια η οποία έχει την ικανότητα  τον τρόπο που τραγουδά να μετατρέπει τα βάσανα και τη θλίψη σε κάτι γεμάτο ομορφιά,ζωντάνια και ελπίδα.

Σήμερα η αποκαλούμενη Βασίλισσα της Soul, Aretha Franklin, η μεγαλύτερη μεταπολεμική τραγουδίστρια που γνώρισε ο πλανήτης, με μια καριέρα που ξεπερνά τα 50 χρόνια, δήλωσε από ένα τοπικό σταθμό του Ντητρόιτ ότι σταματά τις ζωντανές εμφανίσεις.

"Πρέπει να σας πω ότι φέτος αποσύρομαι" προσθέτοντας ότι θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα εγγόνια της, προτού αυτά πάνε στο Κολέγιο. Επιπρόσθετα ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο θα ηχογραφήσει τον τελευταίο της δίσκο, τον οποίο χαρακτήρισε "πληθωρικό" και γνωστοποίησε ότι στην παραγωγή θα συμμετέχει και ο Stevie Wonder.
Ιστάμενη πίσω από τη θύμηση των ζωντανών παραστάσεων είπε με ένα γλυκόπικρο συναίσθημα:"Αυτό είναι ότι έχω κάνει σε όλη μου τη ζωή (οι ζωντανές εμφανίσεις)προσθέτοντας:" Νιώθω πολύ πολύ πλούσια και πλήρως ικανοποιημένη από σεβασμό για το από που ξεκίνησε η καριέρα μου και που είναι τώρα. Είμαι λίγο πολύ ικανοποιημένη".

Και πως να μην είναι ικανοποιημένη αφού στην μακρόχρονη καριέρα της κέρδισε 18 βραβεία grammy, τραγούδησε στην ορκωμοσία τριών Προέδρων των ΗΠΑ(Ομπάμα, Μπιλ Κλίντον και Τζίμι Κάρτερ) επηρέασε δεκάδες μουσικούς όλων των ειδών της μουσικής και πούλησε πάνω από 75 εκατ. δίσκους
Το 2010 το περιοδικό Rolling Stone την ανακήρυξε ως την μεγαλύτερη τραγουδίστρια όλων των εποχών γράφοντας για αυτήν στις σελίδες του: "Είναι μια δύναμη από τον Παράδεισο...ένα δώρο Θεού"

Τι άλλο να συμπληρώσει κάποιος....

Θα κλείσω με μια απίστευτη ερμηνεία-σεμινάριο της μεγάλης τραγουδίστριας

https://youtu.be/KtBbyglq37E


και μια πρόσφατη ερμηνεία που μας προϊδεάζει για το τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο στούντιο των ηχογραφήσεων...

https://youtu.be/8cF0tf35Mbo







Image result for aretha franklin time magazine



πηγή : the guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου