Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ






Royal Brunei Airlines first ever female trio at the flight deck of a Dreamliner Royal Brunei Airlines




Η παραπάνω φωτογραφία είναι ιστορική. Απεικονίζει το πρώτο γυναικείο πλήρωμα που πέταξε ένα B-787 Dreamliner της εταιρείας Royal Brunei Airlines από το Μπρουνέι στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητο.
Το πλήρωμα αποτελείτο από την:  Sharifah Czarena (cpt) και τις senior first officers Dk Nadiah Pg Khashiem (στο μέσον  της φωτο) και Sariana Nordin.

Όλο και περισσότερα γυναικεία πληρώματα εκτελούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες. Φυσικά οι γυναίκες πιλότοι έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν,αφού καταλαμβάνουν μόλις το 4% του συνόλου των πιλότων της πολιτικής αεροπορίας.



Royal Brunei Airlines

Η κυβερνήτης Sharifah Czarena  έχει εκπαιδευτεί στο Cabair Flying School στο Cranfield, Bedfordshire.
Το 2012, έγραψε  ιστορία με το να γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης που πέταξε με αεροπορική εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ασίας σε μεγάλες διαδρομές. Τον Δεκέμβριο του 2013, έγινε η πρώτη πιλότος της Royal Brunei να πετάξει  από το Λονδίνο με την  ναυαρχίδα της εταιρείας το Boeing 787 Dreamliner.

Η συγκυβερνήτης Sariana Nordin, ήταν πρώτη γυναίκα πιλότος του Μπρουνέι, και έχει πετά με την  Royal Brunei Airlines από το 2006. Επίσης ενθαρρύνει δεκάδες γυναίκες να ακολουθήσουν το επάγγελμα του πιλότου αλλά και του μηχανικού αεροσκαφών. Πρόσφατα παρουσίασε ένα πρόγραμμα μαθητείας μηχανικών αεροσκαφών της Royal Brunei Airlines  για αγόρια και για κορίτσια.
Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να την δείτε ως επικεφαλής μιας ομάδας  μαθητευομένων γυναικών μηχανικών αεροσκαφών  αλλά και πιλότων στα υπόστεγα στης εταιρείας.





πηγή φωτογραφιών Royal Brunei Airlines


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου