Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΛΑΔΙ;;





Image result for το υποζυγιο







Βρισκόμαστε στον αστερισμό άλλης μιας "διαπραγμάτευσης"όπου  οι κατακτητές κάνουν πως πιέζουν και η κυβέρνηση κάνει πως αντιστέκεται. Το ίδιο κακογραμμένο σενάριο παίζεται από ένα ατάλαντο θίασο για πολλοστή φορά.Με την εμπειρία πλέον της 7 χρονης οικονομικής κατοχής μόνο όποιος είναι αφελής πιστεύει ακόμα στις μπούρδες που του σερβίρουν για δήθεν διαπραγματεύσεις και άλλες ιστορίες για αγρίους. Τα πράγματα είναι σχεδιασμένα με απόλυτη ακρίβεια και προαποφασισμένα εδώ και πολύ καιρό. Αυτό που αλλάζει είναι ο θίασος.Δεν θα μου προξενήσει εντύπωση το 4ο μνημόνιο που έρχεται, ούτε η έξοδος από το ευρώ, ούτε η προσκόλλησή μας στο άρμα του δολαρίου,ούτε τίποτε άλλο όσο ακραίο και αν ακούγεται και έχει να κάνει με την οικονομία.
Ο λόγος απλός. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας και εγώ μαζί, έχουμε μετατραπεί σε υπόδουλους υπηκόους ενός οικονομικού προτεκτοράτου που δεν τους αφορούν τίποτα από όλα αυτά επειδή δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν.Το εισόδημά των Ελλήνων  έχει μειωθεί κατά μ.ο. πάνω από 40% οι τιμές καλπάζουν προς τα πάνω όπως και η έμμεση φορολογία. Να αναφέρω ένα παράδειγμα για αυτούς που εξακολουθούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Η τιμή ενός λίτρου βενζίνης ξεπερνά σήμερα το 1,5 ευρώ. Το 1997 με 15-16 ευρώ γέμιζες ένα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου που χωρούσε 50 λίτρα βενζίνης. Τότε η τιμή του πετρελαίου πλησίαζε τα 100 δολάρια το βαρέλι και σήμερα βρίσκεται στα 53 δολάρια! Τότε η ισοτιμία δραχμής/δολαρίου ήταν περίπου στις 280δχμ. Σήμερα το ευρώ είναι περίπου ισάξιο με το δολάριο(1,07).
Δεν θα αναφερθώ στην εξωπραγματική μείωση κατά 25% του Α.Ε.Π.(πρωτοφανής μείωση σε περίοδο ειρήνης) στον ΦΠΑ( ο υψηλότερος στην Ευρώπη) στα διόδια, στο κόστος του ηλ. ρεύματος και τόσα άλλα.
Με άλλα λόγια μας γδέρνουν κανονικά και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε.

Το 1968 πριν 49 χρόνια δηλαδή, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έκανε μια Σπονδυλωτή ταινία, αποτελούμενη από τρεις αυτόνομες ιστορίες με κοινό θέμα, τη συμπεριφορά των Ελλήνων όταν βρίσκονται υπό ξένο ζυγό.Η ταινία είχε τίτλο :" Το κανόνι και τ΄αηδόνι".

Από αυτή την ταινία παρακολουθείστε την πρώτη ιστορία που έχει τίτλο "το ρολόι". Διαδραματίζεται στη Σύρο το 1943. Υπάρχουν οι κατακτητές που έχουν δύο πρόσωπα. Οι Ιταλοί  και οι Γερμανοί. Υπάρχει μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Υπάρχει μια μερίδα του πληθυσμού, που μάλλον είναι η πλειοψηφία, ή οποία αδιαφορεί για την "ανάπτυξη" που οραματίζεται ο Ιταλός και μάλιστα του κάνει και πλάκα. Υπάρχει η κεντρική εξουσία που την εκπροσωπεί ο Δήμαρχος. Η εκτελεστική εξουσία και κρατική γραφειοκρατία που την εκπροσωπεί ο Γραμματέας του Δήμου.Η Εκκλησία, που την εκπροσωπεί ο εκκλησιαστικός επίτροπος. Οι "κατασκευαστές" και "εργολάβοι" δημοσίων έργων που τους εκπροσωπεί ο τεχνίτης ρολογάς . Τέλος υπάρχει και το σύνηθες υποζύγιο μέρος του ελληνικού λαού που ασχολείται με ανούσια πράγματα αδιαφορώντας για τη καταστροφή που υπάρχει γύρω του και εκπροσωπείται από τον νεωκόρο Τζαννή με την ωραία τη γυναίκα που δεν έχει τίποτα να κεράσει το ρολογά..
Στο κεντρικό ρόλο της ταινίας : Το ΛΑΔΙ!

Ρόλοι διαχρονικοί και απαράλλακτοι. Όπως και όλες οι απαντήσεις μέσα σε 23 λεπτά!!! 


https://youtu.be/IJDgNPssnGE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου