Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Η NASA ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ;





Related image



Η NASA μέσω της ηλεκτρονικής της σελίδας ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα Ελλάδος 8 μ.μ.  θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει νέα ευρήματα σχετικά με πλανήτες που βρίσκονται  σε τροχιά εκτός του ηλιακού μας συστήματος και είναι γνωστοί ως εξωπλανήτες. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση της NASA και από την ιστοσελίδα του οργανισμού. Μέσα ενημέρωσης και το κοινό,  μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #askNASA.
Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των δημοσιευμάτων που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες σε διάφορα έγκριτα μμε και έκαναν λόγο για ύπαρξη εξωπλανητών που μπορούν να υποστηρίξουν εξωγήινη ζωή. Για αυτό το λόγο η αυριανή ενημέρωση της NASA αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.



Στην ενημέρωση αυτή συμμετέχουν οι:

· Thomas Zurbuchen, αναπληρωτής διοικητής της Διεύθυνσης Επιστήμης αποστολή στην έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον

· Michael Gillon, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης στο Βέλγιο,ερευνητής εξωπλανητών και επικεφαλής του προγράμματος Trappist.

· Sean Carey, διευθυντής του Spitzer Science Center της NASA στο Caltech / IPAC, στη Πασαντίνα,της Καλιφόρνιας

· Nikole Lewis, αστρονόμος στο Ινστιτούτο Space Telescope Science στη Βαλτιμόρη, ειδική στο προσδιορισμό των χαρακτηριστικών της ατμόσφαιρας των εξωπλανητών.

· Sara Seager, καθηγήτρια της πλανητικής επιστήμης και της φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης,(MIT), που ερευνά για πλανήτες που μοιάζουν με την Γη.



Πηγή: nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου