Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ : ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ






Σήμερα χρειάζεσαι ακόμα λιγότερα χρήματα. Μόλις 0,702 του ευρώ!! 


Άνοιξε επιτέλους το Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας. Εδώ και τρεις μέρες καταγράφει πρωτοφανείς απώλειες. Όλοι μιλούν για κραχ και οι περισσότεροι δείχνουν για άλλη μια φορά ότι πέφτουν από τα σύννεφα. Το μήνυμα που έρχεται από το Χρηματιστήριο είναι ξεκάθαρο. Παρά τις θυσίες πέντε ετών η οικονομία έχει πεθάνει. Θα σταθώ στις τράπεζες στις οποίες ο Ελληνικός Λαός έδωσε 50 δις ευρώ προκειμένου να διασωθούν χωρίς καν να ερωτηθεί και σήμερα καταρρέουν.
Τι συμβαίνει λοιπόν σήμερα;


 Οι τράπεζες έχουν ανάγκη από 25 δις ευρώ επιπλέον που θα προέρθουν από την βαριά φορολόγηση των συνήθων υποζυγίων τη στιγμή που η αξία τους βρίσκεται κάτω από την αξία π.χ. των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα.
Πιο λιανά η αξία μιας τραπεζικής μετοχής είναι μικρότερη από την αξία ενός κουλουριού Θεσσαλονίκης. Της EUROBANK δε που η μετοχή της αξίζει μόλις 5 λεπτά ,η ισοτιμία μετοχής/κουλουριού είναι η εξής: χρειάζεσαι 19,2 μετοχές για να αγοράσεις ένα κουλούρι.
Επίσης από τις τράπεζες δεν μπορείς να βγάλεις τις οικονομίες σου αλλά οι ίδιες σε υποχρεώνουν να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου προς αυτές!!!
Υποτίθεται ότι όλες έχουν περάσει με επιτυχία όλα τα “crash test”. Γιατί λοιπόν δεν δίνουν τα λεφτά του κόσμου και έχει επιβληθεί αυτός ο περιορισμός κεφαλαίων, δηλ. ανάληψη μετρητών με το σταγονόμετρο;
Δε θα έπρεπε ήδη το κράτος να τις κρατικοποιήσει για να μη πέσει η υποθηκευμένη περιουσία των Ελλήνων στα χέρια των διεθνών αρπακτικών αφού η πιθανότητα της απόκτησης μιας ελληνικής τράπεζας στοιχίζει ελάχιστα;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και προς το παρών αναπάντητα. Θα μείνω όμως σε ένα τελευταίο. Τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι το παραμύθι στη χώρα του ευρώ τελείωσε και οτι η μόνη πιθανότητα που έχει για να επιβιώσει είναι να απεμπλακεί άμεσα από το ευρώ και να στηριχθεί αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις;

Επειδή ορισμένοι μπορεί να υποθέσουν ότι για την κατάρρευση των τραπεζών και του χρηματιστηρίου εν γένει φταίει η λαθεμένη πολιτική του Τσίπρα, αναρτώ το παρακάτω γράφημα που αφορά το τελευταίο εξάμηνο της διακυβέρνησης της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Όπως θα δείτε ο οικονομικός θάνατος ήταν αναπόφευκτος και ανεξάρτητος από οποιαδήποτε πολιτική που έχει όμως ως βασική αρχή την παραμονή στο ευρώ με κάθε θυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου