Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΕΦΕΡΕ ΕΚΛΟΓΕΣ











Παλιό αλλά καλό…




   Οι λαθεμένες επιλογές της κυβέρνησης του μεγάρου Μαξίμου, την ξέβρασαν, όπως ξεβράζει η θάλασσα τα γυαλόξυλα. Μοιραία οδηγείται σε εκλογές, αφού δεν έχει χάσει μόνο τη «δεδηλωμένη» αλλά και την απήχηση που είχε στο λαό, άσχετα αν δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα. Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση (μόνο νέα τελικά δεν ήταν) αποδείχτηκε ότι ήταν κτισμένη με πολλά παλιά υλικά και το οικοδόμημα δεν άντεξε στις σκληρές συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπίσει και κατέρρευσε πολύ σύντομα. Η εξαγγελία των εκλογών έρχεται να επισφραγίσει μια φθίνουσα πορεία που ξεκίνησε από την 20η Φεβρουαρίου και θα καταλήξει το βράδυ τις Κυριακής των εκλογών με την ανάγνωση του αποτελέσματος. Προβλέπεται να πέσει βαθύ μαύρισμα.


   Η παρουσία του κ. Τσίπρα και της παρέας του Μαξίμου υπήρξε από μια οπτική πολύ επωφελής για την ελληνική κοινωνία , γιατί κατέδειξε την βαθιά πολιτική παρακμή η οποία έχει πολτοποιήσει τις ιδεολογίες και έχει ξεγυμνώσει διάφορους τάχα «επαναστάτες» που την μόνη επανάσταση που έκαναν ήταν να κυκλοφορούν χωρίς γραβάτα. Κατά τ’ άλλα κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μετασχηματιστούν σε πιστό αντίγραφο των προηγούμενων κυβερνήσεων, να πράξουν τα αντίθετα από ότι έλεγαν ότι θα πράξουν, να υπογράψουν την πλήρη υποταγή της χώρας συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, να αγνοήσουν την λαϊκή εντολή, να χαρίσουν τα ελληνικά αεροδρόμια στο γερμανικό δημόσιο, παραδεχόμενοι ότι ουσιαστικά δεν είμαστε ελεύθερη χώρα αλλά αποικία των γερμανών. Αυτά τα φανερά ,γιατί υπάρχουν και κρυφά επιτεύγματα που δεν είναι της ώρας να ειπωθούν.

    Όλα τα παραπάνω είναι ένα ακόμα μάθημα που παίρνει ο ελληνικός λαός. Ένα μάθημα που το πληρώνει πολύ ακριβά και θα εξακολουθεί να το πληρώνει κάθε φορά και ακριβότερα μέχρι να το εμπεδώσει και να πάρει την τύχη στα χέρια του.

    Οι εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν λύση για τον απλό λόγο ότι η πολιτική σκηνή είναι ανίκανη για κάτι τέτοιο. Θα δούμε μετεκλογικές συνεργασίες που θα γελά το παρδαλό κατσίκι και θα κλαίει ο λαός. Είναι πολύ πιθανό να δούμε συγκυβέρνηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Δεξιά και αριστερά μαζί; Όχι ακριβώς, αφού επιτέλους θα γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν πλέον ιδεολογίες παρά μόνο ιδεολογικά πουκάμισα που φοριούνται κατά περίσταση.

   Οι αντιμνημονιακοί από την άλλη μεριά δεν διαθέτουν και αυτοί με τη σειρά τους τον ηγέτη ή την ηγετική ομάδα που θα εμπνεύσει για τον απλό λόγο ότι δεν έχουν καθαρή πρόταση για τη χώρα. Είναι σαφές ότι τα μνημόνια είναι ταφόπλακα για τη χώρα αλλά η καταγγελία τους δεν αρκεί από μόνη της να άρει το αδιέξοδο. Πρέπει να υπάρξει καλά οργανωμένο σχέδιο που θα κρατήσει την χώρα στα πόδια της όταν αποφασιστεί η καταγγελία των μνημονιακών συμβάσεων που θα οδηγήσει μαθηματικά και στην επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου ένα τέτοιο σχέδιο.

    Άρα μπορώ να πω με σχετική σιγουριά ότι αυτές οι εκλογές θα αναδείξουν την πολιτική ανυπαρξία, θα βγάλουν μια βραχύβια κυβέρνηση και θα θέσουν πλέον επιτακτικά το ερώτημα ευρώ ή εθνικό νόμισμα; Πάνω σε αυτό το ερώτημα θα καλεστούν να απαντήσουν σε μεθεπόμενες εκλογές υποψήφιοι που δεν θα εκλεγούν με ιδεολογικά κριτήρια αλλά με καθαρά πατριωτικά αφού οι ιδεολογίες θα έχουν καταρρεύσει πλήρως και το μείζον θέμα που θα επικρατεί θα είναι αν θέλουμε να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας ή αν θέλουμε να παραμείνουμε μια αποικία των γερμανών, σκλάβοι χωρίς δικαιώματα και μέλλον.

Μέχρι τότε καλή ψήφο και υπομονή. 


Υ.Γ. Το «διάγγελμα» του πρώην Πρωθυπουργού που τελείωσε πριν από λίγη ώρα δεν αντέχει κριτικής.
Ο κ.Τσίπρας γίνεται ο 5ος πρωθυπουργός που πάει σπίτι του, από το 2009 και μετά, χρονιά που ξεκίνησε η "οικονομική" κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου