Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ













Από το πρωί της Δευτέρας όπου και αν βρεθώ συναντώ ανθρώπους απορημένους για όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες το μοιραίο για την Ελλάδα Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου.

Πως η χώρα δέθηκε με τα δεσμά ενός τρίτου σκληρού μνημονίου;Γιατί παραδόθηκε η εθνική περιουσία σε ξένους διαχειριστές; Γιατί χάθηκε η εθνική Ανεξαρτησία; Δύσκολα μπορούν  να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα με όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά. Μόνο εικασίες μπορούν να λεχθούν. Πάντως γεγονός είναι ότι όλα τα μέσα μιλάνε και σχολιάζουν με δέος την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας από τους «εταίρους».
Πρέπει λοιπόν να συνέβησαν τρομακτικά πράγματα πίσω από τις κλειστές πόρτες των αιθουσών συνεδριάσεων. Δεν εξηγείται αλλιώς η παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας. Ποιος ξέρει σε τι είδους βασανιστήρια πρέπει να υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός ώστε τελικά να λυγίσει παρά του ότι ήταν θωρακισμένος με την άρνηση του ελληνικού λαού για υποταγή.


Ίσως ο ιστορικός του μέλλοντος να περιγράψει στις επόμενες γενιές τις ανατριχιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για να τον λυγίσουν.
Εμείς μάλλον θα μείνουμε στο σκοτάδι προς το παρόν. Μπορούμε όμως παρόλα αυτά να φανταστούμε τι μπορεί να συνέβη αν πάρουμε μια γεύση από μια σειρά βασανιστηρίων που υπέστησαν κάποιοι άλλοι αγωνιστές κατά την περίοδο της δικτατορίας . Σίγουρα όμως αυτά που θα περιγράψουν οι παθόντες στο παρακάτω βίντεο πρέπει να ήταν πιο ήπιας μορφής γιατί δεν στάθηκαν ικανά να τους κάμψουν την θέληση για δημοκρατία και ελευθερία. Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση μπορώ να δώσω εγώ.
 Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός  μετρήθηκε , ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιπής.



υ.γ. Θέλω να θυμίσω ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να υπόγραψε ότι του ζήτησαν να υπογράψει. Εμείς όμως δεν έχουμε υπογράψει τίποτα. Ούτε πρόκειται να υπογράψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου