Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;

 








Ξεκίνησα αυτό το ιστολόγιο πριν 8 χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα σπανιότατα ανάρτησα ξένες δημοσιεύσεις, μιας και η σελίδα μου είναι ένας τόπος προσωπικής έκφρασης και καταγραφής. Σήμερα κάνω μια εξαίρεση και αναδημοσιεύω μια συνέντευξη που θεωρώ ότι πρέπει κάποιος να παρακολουθήσει. Σε αυτή την συνέντευξη ένας επιστήμονας δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του αλλά με σθένος και παρρησία λέει τη γνώμη του για ότι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Μια συνέντευξη ενός ανθρώπου που στέκεται κόντρα στο κύμα των καιρών, λέγοντας την άποψή του αδιαφορώντας αν θα γίνει σε κάποιους δυσάρεστος. 

"Το σύστημα (που ζούμε) προάγει την ανηθικότητα. Η ανηθικότητα γίνεται άρχουσα τάξη. Γίνεται ο ορισμός της κοινωνίας. Γίνεται ότι όσο πιο ανήθικος τόσο πιο ψηλά φτάνεις, Και αν είσαι ο πλέον ανήθικος είσαι ο #1 στη χωρα"

 Ο Γιάννης Ιωαννίδης σώζει την χαμένη τιμή της επιστήμης αλλά και δίνει ταυτόχρονα το  μήνυμα ότι όσο ανισος και αν φαίνεται ένας αγώνας, πάντα υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας που ονομάζεται Άνθρωπος. Αυτός που την ύστατη στιγμή αλλάζει το ρου των γεγονότων. 

Το τοπικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ΚΡΗΤΗ TV  και ο δημοσιογράφος  Γιώργος Σαχίνης κατάφεραν με την εκπομπή Αντιθέσεις να θυμίσουν τι σημαίνει πραγματική δημοσιογραφία.


https://youtu.be/Mw6fFTg37Wk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου