Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015 ΟΤΑΝ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 





Με την αφορμή της συμπλήρωσης 7 χρόνων από την διενέργεια του Δημοψηφίσματος, αποφάσισα να γράψω δυο λόγια για αυτές τις τραγικές μέρες που σηματοδότησαν την αρχή του τέλους της Μεταπολίτευσης.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι ο Λαός συσπειρώθηκε και ύψωσε συνειδητά το ανάστημα του απέναντι στο ευρωπαϊκό διευθυντήριο, με Capital Controls σε ισχύ, με κλειστές τράπεζες, με ΜΜΕ να απειλούν και να τρομοκρατούν σε 24ωρη βάση.

Τυπικά, το δημοψήφισμα είχε ως ερώτημα την αποδοχή ή όχι του «take or leave it» πακέτου προτάσεων Γιούνγκερ. Στην πραγματικότητα, ελάχιστοι από τα 3,5 εκατομμύρια που ψήφισαν «Όχι» είχαν στο μυαλό τους τις προτάσεις Γιούνγκερ. Ψήφισαν, στο συντριπτικό όσο και απροσδόκητο 62,5%, για την αξιοπρέπεια της χώρας και για το δικαίωμα του λαού σε ένα ανθρώπινο μέλλον. 

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η θέληση του ελληνικού λαού αγνοήθηκε. Αυτό ονομάζεται Συνταγματική Εκτροπή  και όχι επώδυνος συμβιβασμός όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι που εξακολουθούν μετά από 7 χρόνια να στηρίζουν αυτή την πολιτική ανωμαλία.

Το έγκλημα ενάντια της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα όταν ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου(220 βουλευτές) το 30 Μνημόνιο.

Τα οδυνηρά αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων που πάρθηκαν ερήμην του ελληνικού λαού τα βιώνουμε μέχρι σήμερα. Η απουσια δημοκρατίας, η κατάργηση βασικών ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η ανύπαρκτη οικονομία, η ανύπαρκτη προστασία από φυσικές καταστροφές, η αμφισβήτηση της εθνικής μας υπόστασης, είναι μερικά από αυτά. 

Σήμερα 7 χρόνια μετά η Μεταπολίτευση είναι κλινικά νεκρή. Λύσεις δεν υπάρχουν και μια μεγάλη μερίδα του λαού έχει απορρίψει τους πάντες και υπάρχει μια τάση ριζοσπαστικοποίησης. Τα πρόδρομα φαινόμενα πυκνώνουν και μια εξέγερση γίνεται όλο και πιο ορατή ως πιθανότητα.

Οπως στρώνει ο καθένας , κοιμάται... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου