Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ...ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΥΡΩ





Αποτέλεσμα εικόνας για ιταλικο πραξικοπημα






Αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην Ιταλία, όπου ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας αγνόησε την θέληση του ιταλικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη διαδικασία των γενικών εκλογών και προχώρησε στην ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης σε πρωην στέλεχος του ΔΝΤ και της ιταλικής κεντρικής τράπεζας (Κάρλο Κοτταρέλλι*) αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Δημοκρατία έχει πεθάνει στην Ευρώπη της Ε.Ε. Μετά την δική μας τραυματική εμπειρία του καλοκαιριού του 2015 έρχεται η σειρά των Ιταλών να γευτούν τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει έχουν κτίσει οι "αγορές" για τους λαούς της Ευρώπης. Όταν πλέον καταλύεται η Δημοκρατία οι επιλογές που έχουν οι λαοί είναι ελάχιστες. Ή θα δεχτούν την υποταγή και την εξαθλίωση που υφιστάμεθα στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια ή θα επαναστατήσουν απέναντι σε αυτούς που επιβουελεύονται τις ίδιες τους τις ζωές. Όπως και να έχει η Ιστορία έχει ήδη αρχίσει να γράφει νέα κεφάλαια που είναι προς το παρόν τόσο σκοτεινά όσο και ο Μεσαίωνας.

Σχετικά με το τι συνέβη στην Ιταλία έχουν γραφτεί αρκετά στο διαδίκτυο είτε από σκεπτόμενους ανθρώπους είτε από πληρωμένες πένες που προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο. 
Από αυτό εδώ το ιστολόγιο αποφάσισα να αναδημοσιεύσω ένα άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη που αναρτήθηκε χθες στο ιστότοπο Info War, το οποίο  θεώρησα ότι αξίζει την προσοχή του αναγνώστη.
Το άρθρο:


ΕΕ και ΔΝΤ επιβάλλουν στην Ιταλία χούντα «τεχνοκρατών» – Του Λεωνίδα Βατικιώτη



«Το ευρώ είναι ένας ζουρλομανδύας που κατασκευάστηκε στη Γερμανία». Το Βερολίνο, συνεχίζει «δεν έχει αλλάξει την άποψή του για το ρόλο του στην Ευρώπη από την εποχή του Ναζισμού». Η συμμετοχή δε στην ευρωζώνη «περιλαμβάνει φασισμό χωρίς δικτατορία και, από οικονομική σκοπιά, μια μορφή ναζισμού, χωρίς μιλιταρισμό»!
Όλα αυτά κι άλλα εξ ίσου ενδιαφέροντα γράφει κατά λέξη ο Πάολο Σαβόνα, που προτάθηκε από το λαϊκό και κεντρώο Κίνημα των Πέντε Αστέρων και την ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά για νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, στο βιβλίο του Σαν εφιάλτης, σαν όνειρο.
Η απόρριψή στη συνέχεια από τον πρόεδρο της Ιταλικής δημοκρατίας, Σέρτζιο Μοταρέλα, του Πάολο Σαβόνα που περιλαμβανόταν στην πρόταση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε με το σκεπτικό ότι «θα μπορούσε να προκαλέσει την αναπόφευκτη έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ» οδήγησε την πολιτική κρίση στην Ιταλία σε κορύφωση. Η πραξικοπηματική στάση του ιταλού προέδρου που λειτούργησε σαν εμπορικός αντιπρόσωπος της Γερμανίας στην Ιταλία, ήταν πλήρως προβλέψιμη γιατί εδώ και εβδομάδες δεν άφηνε ευκαιρία να πάει χαμένη και να μη δηλώσει πώς θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ευρώ.
Η απόφαση δε την Κυριακή, 28 Μαΐου του Ματαρέλα να δώσει την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης τεχνοκρατών στο πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, και πρώην στέλεχος της ιταλικής κεντρικής τράπεζας Κάρλο Κοταρέλι, ώστε να οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο εξωθεί τα πράγματα στα άκρα. Οδηγεί την Ιταλία σε μετωπική σύγκρουση με το Τέταρτο Ράιχ που πιθανότατα παρήγγειλε κι όχι απλώς θεώρησε ευπρόσδεκτη τη νέα προσφυγή στις κάλπες. Χρειάζεται πολύ απειρία για να θεωρηθούν τυχαία τα λόγια του ιταλού εφημεριδοπώλη από το κέντρο της Ρώμης (ναι, καλά διαβάσατε…) με τα οποία ξεκινούσε την ανάλυσή του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κι ο οποίος προέβλεπε ότι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε εκλογές…
Το εν εξελίξει συνταγματικό πραξικόπημα στη γειτονική μας χώρα προσφέρεται ωστόσο για πολλά και σοβαρότατα συμπεράσματα. Αξιολογούμε:

η συνέχεια του άρθρου εδώ :

https://info-war.gr/ee-kai-dnt-epivalloyn-stin-italia-choynta-technokraton-toy-leonida-vatikioti/

(*) Στην Ελλάδα έγινε γνωστός το 2010 ως επικεφαλής της ομάδας του Ταμείου η οποία επεξεργάστηκε το θανατηφόρο σχέδιο για την ελληνική οικονομία, εκείνο που προκάλεσε την πτώση κατά 26 μονάδες του ελληνικού ΑΕΠ. Εγκαταστάθηκε στην Ιταλία το 2013 κατόπιν προσκλήσεως του τότε πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα προκειμένου να σχεδιάσει περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου