Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ BLACK KEYS ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ









Η μουσική είδηση της βδομάδας που φεύγει είναι αναμφίβολα ο ερχομός των Black Keys στην Ελλάδα. Στις 30 Μαΐου θα εμφανιστούν στην Μαλακάσα (Terra Vibe ) στο Rockwave Festival ,στα πλαίσια της παγκόσμιας τουρνέ για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ που έχει τίτλο Turn blue.
Οι δυο γείτονες και συμμαθητές, ο Dan  Auerbach (vocals/guitar) και ο Patrick Carney (drums) από το Akron  του  Ohio ακολουθώντας την συνταγή των White Stripes , έφτιαξαν ένα ντουέτο που έμελλε να γίνει το διασημότερο ντουέτο των ημερών μας.


Mε ισχυρές καταβολές από τα μπλουζ των Robert Johnson και HowlinWolf, δημιούργησαν ένα ηχητικό μείγμα  μπλουζ-ροκ, garage και indie, το οποίο πέρασαν στα ριφ των τραγουδιών τους.
Ο συνδυασμός αν και όχι πρωτόγνωρος ,άρεσε στο κοινό και έγινε η αιτία οι πωλήσεις κάθε καινούργιου τους δίσκου να ξεπερνούν τον προηγούμενο.
Κορυφαίο τους άλμπουμ θεωρείται ότι είναι το El Camino που κυκλοφόρησε το 2011.
Κατά την παγκόσμια τουρνέ του 2012 γνώρισαν πρωτοφανή επιτυχία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα εισιτήρια της συναυλίας τους στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης εξαντλήθηκαν σε 15 λεπτά!!  



ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

·                    The Big Come Up (2002)
·                    Thickfreakness (2003)
·                    Rubber Factory (2004)
·                    Magic Potion (2006)
·                    Attack & Release (2008)
·                    Brothers (2010)
·                    El Camino (2011)

·                    Turn Blue (2014)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου