Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

VILLAGERS OF IOANNINA CITY








Το καλοκαίρι έγινε ένα φεστιβάλ μουσικής στην περιοχή των Μετεώρων. Στην διαφημιστική σελίδα του φεστιβάλ είδα ότι θα εμφανίζονταν ένα άγνωστο σε μένα συγκρότημα  με το όνομα  Villagers of Ioannina City.
Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το εξώφυλλο του άλμπουμ που είχαν μόλις είχαν εκδώσει και έφερε τον τίτλο «ΡΙΖΑ» .




 Είχα καιρό να δω ένα τόσο ενδιαφέρον εξώφυλλο. Όταν ακούσεις την μουσική τους αντιλαμβάνεσαι και τους προφανείς πλέον συμβολισμούς της φωτογραφίας του εξωφύλλου.
Η αναζήτηση  συνεχίστηκε καθώς και η έκπληξη μου όταν άκουσα την μουσική τους.
Ο πειραματισμός τους πάνω σε φόρμες ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής,  με γερές δόσεις μετά-ψυχεδελικής  ροκ , θεωρώ ότι  σε ορισμένα τραγούδια του άλμπουμ είναι εντυπωσιακά επιτυχημένος.
Πάντα με έλκυε η μουσική από τα ηπειρώτικα μοιρολόγια που ένας μουσικός μπορεί μέσα σε αυστηρά προκαθορισμένα όρια να τολμήσει να αυτοσχεδιάσει. 
Ο σχεδόν υπνωτικός ήχος του κλαρίνου στα ηπειρώτικα μοιρολόγια  σε συντονίζει  ώστε να απελευθερωθείς από τα γήινα. Τα παιδιά από τα Γιάννενα κατάφεραν να παντρέψουν αυτόν τον ήχο με τον βαρύ ηλεκτρικό του stoner rock και της μετά ψυχεδέλειας  φροντίζοντας ταυτόχρονα, να τον γαρνίρουν με  εξαιρετικές διφωνίες.
Τα τραγούδια που παίζουν είναι διασκευές πάνω σε  παραδοσιακά τραγούδια.
Πριν λίγες μέρες στις 13/11/2014 παρουσίασαν το καινούργιο τους τραγούδι. Νομίζω ότι αυτό το τραγούδι θα γίνει τραγούδι αναφοράς για την εποχή μας.


 Θεωρώ ότι οι «χωριάτες» από τα Γιάννινα ήρθαν για να ταράξουν τα βαλτωμένα νερά της ελληνικής μουσικής σκηνής. Δεν είναι τυχαίο που  μια από τις ελάχιστες εμφανίσεις  τους στην Αθήνα στις  15/11/2014 στο FUZZ , μπήκε στην πρώτη σελίδα μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα.
Έχω την αίσθηση ότι εκπλήξεις σαν αυτή των παιδιών από τα Γιάννενα θα εμφανίζονται  όλο και πιο συχνά.



 Τους  Villagers of Ioannina City  απαρτίζουν οι:
Αλεξ. Καραμέτης : κιθάρες –φωνητικά
Άκης  Ζώης :           μπάσο
Άρης  Γιαννόπουλος : ντραμς
Κωνσταντής Πιτσιόλης  : κλαρίνο, φλογέρα, φωνητικά

Αχιλλέας  Ράντης     : πλήκτρα 

 


πηγή: οι φωτο είναι απο το google και τη διευθυνση :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου