Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ KASABIAN ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ;







Τον Ιουνιο του 2002 μια μικρή ομάδα μηχανικών της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ πήγε στο Λέστερ της Αγγλίας για να παραδώσει και τυπικά το Boeing B-747 με νηολόγιο SX-OAD  στον καινούργιο του ιδιοκτήτη, ένα δαιμόνιο Άγγλο επιχειρηματία. Το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί στο ιδιόκτητο αεροδρόμιο του επιχειρηματία. Ήταν ένα παροπλισμένο πολεμικό αεροδρόμιο του Β΄ΠΠ το οποίο είχε αγοράσει από το δημόσιο και το είχε μετατρέψει σε έδρα της επιχείρησής του. Μια από τις δραστηριότητες του ήταν και ένα αεροπορικό μουσείο καθώς και η ανακατασκευή πολεμικών κατά το πλείστον παλαιών  αεροσκαφών. 


Οι διάδρομοι προσγείωσης –απογείωσης χρησιμοποιούνταν και ως πίστες δοκιμής  αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Εκεί γυρίζεται και η εκπομπή Top Gear. To  B-747 που εμφανίζεται   στην οθόνη είναι αυτό της Ολυμπιακής. Είναι το μοναδικό  747  από αυτά που πουλήθηκαν στο εξωτερικό που διασώθηκε. Το άλλο Β-747 που διασώθηκε βρίσκεται στο παλαιό Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού και αργοπεθαίνει…. Όταν ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε τι προτίθετο να κάνει το αεροπλάνο απάντησε ότι θα το αξιοποιήσει μετατρέποντας το σε χώρο εκδηλώσεων. Αυτό το τελευταίο εντυπωσίασε την ομάδα των μηχανικών που προσπάθησαν να φανταστούν πόσο εφικτή θα μπορούσε να ήταν αυτή η ιδέα. Αποχωρώντας από το πιλοτήριο του αεροπλάνου για τελευταία φορά ένας μηχανικός από αυτή την ομάδα έκανε μια μικρή βόλτα στην καμπίνα. Είχαν περάσει μόλις μερικά λεπτά από την στιγμή που οι μηχανές αυτού του γίγαντα των αιθέρων είχαν σιγήσει οριστικά.
Στο μυαλό του πέρασαν σαν κινηματογραφική ταινία, στιγμές που είχε ζήσει δουλεύοντας σ’αυτό. Ήταν η τελευταία φορά που περπατούσε στο εσωτερικό του.
Φτάνοντας στο κατώφλι της εξόδου έκανε μια ευχή. Φαίνεται όμως ότι εκείνη που έκανε την ευχή οι ουρανοί ήταν ανοικτοί. Το Β-747 παραμένει ζωντανό πολύ «ζωντανό» θα έλεγα.
Τα παρακάτω βίντεο αφιερώνονται στους φίλους Χρήστο Μ., Γιάννη Π. , Γιάννη Δ., Δημήτρη Σ. και φυσικά στον αρχηγό της αποστολής Νίκο «Ναύαρχο»  Κ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου