Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014


HOT ORGANIC TRIO


Κόντρα στην ασχήμια των καιρών υπάρχουν καλλιτέχνες που αντιστέκονται στον συρμό των ημερών και προσφέρουν απλόχερα την ποιότητα που πηγάζει από την τέχνη τους στο τυχερό μικρο κοινό που έχει την τύχη να τους παρακολουθεί στους μικρούς χώρους που εμφανίζονται. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Hot Organic Trio, τους οποίους τους έχω παρακολουθήσει πολλές φορές και πέρασα αξέχαστα . Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ακολουθεί ένα μικρο βιογραφικό. Αν κάποιος θέλει να μάθει πότε και που παίζουν, δεν έχει παρα να μπει στο link:

http://www.jazzonline.gr/


H.O.T. - Hot Organic Trio
Μάκης Αμπλιανίτης: guitar
Γιάννης Μόνος: hammond organ, vocals
Ζαφείρης Τσίναλης: drums
Οι 'HOT ORGANIC TRIO' δημιουργήθηκαν από τρείς καταξιωμένους μουσικούς της Ελληνικής jazz σκηνής, έχοντας σαν σκοπό μέσα από τις ζωντανές τους εμφανίσεις, να παντρέψουν την κλασσική τζαζ με το street beat, και την acid, με τις latin καί funky επιρροές τους.
Κορμός του είναι το ηλεκτρικό όργανο, που παίζει ρόλο συνοδευτικό, (ακόρντα-μπάσο) αλλά και σολιστικό, πλαισιώνεται δε από τα τύμπανα και την κιθάρα, με τρόπο τέτοιο ώστε ο ήχος του συνόλου να είναι εξαιρετικά συμπαγής και διαυγής.
Εκτός από τις δικές τους συνθέσεις, παίζουν πολύ γνωστά jazz κομμάτια, αλλά με τον ιδιόμορφο ήχο, πού μόνο το organ-guitar-drums trio μπορεί να αποδώσει.

Γιάννης Μόνος, θεωρείται ο πιο επίμονος οργανίστας στην ελλάδα. Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Άρχισε μαθήματα πιάνου από πολύ μικρός στο Εθνικό ωδείο, αργότερα τελειώνει ανώτερα θεωρητικά με τον Σπύρο Ραυτόπουλο.
Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 εμφανίζεται στην ελληνική Blues σκηνή, με σχήματα όπως οι 'JUGBAND', 'SAX-S', αργότερα ιδρύει τους 'BLUES FAMILY'.
Σαν μέλος των 'BLUES BUG' συμβάλλει ενεργά στην παραγωγή του πρώτου τους cd, συνεισφέροντας συνθέσεις του και ενορχηστρώνοντας κομμάτια.
Έχει εμφανιστεί δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι: Mick Taylor, Louisiana Red, Guitar Shorty, John Hammond, Guitar Crasher, Λουκιάνος Κηλαηδόνης, Βαγγέλης Γερμανός κ.α.
Σαν session μουσικός έχει συνεργαστεί σε παραγωγές της ελληνικής δισκογραφίας.

Μάκης Αμπλιανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά, φούγκα και ενορχήστρωση, ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Berklee College of Music της Βοστώνης. Εκεί είχε την ευκαιρία να παίξει με σημαντικούς μουσικούς της jazz σκηνής.
Δημιουργεί τα σχήματα 'JAZZ STEPS' και 'JAZZ CREW', ενώ συμμετέχει στο συγκρότημα του Μιχάλη Νικολούδη και Omar Faruk Tekbilek σε συναυλίες σε ελλάδα και εξωτερικό.
Δισκογρφικά κάνει το ντεμπούτο του το 1997 με το cd 'FLAME KEEPER'.
Το 2001 ο δίσκος του 'BAHAR' τον καταξιώνει στο χώρο της Ethnic σκηνής. Κομμάτια του κυκλοφορούν σε συλλογές σε Η.Π.Α και Ευρώπη, ενώ περιοδεύει με το συγκρότημα του σε ελλάδα και εξωτερικό.
Τώρα κυκλοφορεί το 3o προσωπικό του cd, 'BAHAR LIVE - under the sky' με ζωντανές ηχογραφήσεις.
Έχει συνεργαστεί με τον Hariprasad Chaurasia, τον Μανώλη Λιδάκη, την Μαριά Φαραντούρη, και πολλούς ακόμα έλληνες και ξένους μουσικούς.
Παράλληλα ασχολείται με την διδασκαλία της κιθάρας.
Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους έλληνες κιθαρίστες.

Ζαφείρης Τσίναλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και ειδικότερα με τα τύμπανα. Στη μουσική σκηνή εμφανίζεται στις αρχές της δεκαετίας του '80 συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα.
Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Eddy C. Campbel, Mick Taylor, Lurrie Bell, Guitar Crasher, Lefty Dizz, Luther Allison, κ.α. καθώς και με έλληνες καλλιτέχνες: Λουκιάνος Κηλαηδόνης, Βαγγέλης Γερμανός, Β. Καζούλης, Αρλέτα κ.α.
Επίσης έχει συμμετοχή σε παραγωγές της ελληνικής δισκογραφίας.
John Monos - Dimitris Vassilakis (special guest) - Makis Ablianitis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου