Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ : ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ




















Ένας καταιγισμός καταγγελιών και συμπερασμάτων μέσα σε 12 λεπτά. 1,1εκ. θεάσεις σε 5 μέρες παρά τον αποκλεισμό από τις τάσεις του you tube. Τεσσεράμισι δεκαετίες και η τρέχουσα πραγματικότητα. Ο βίος αβίωτος, η παρακμή, η πολιτική, το πουθενά και το τίποτα, η σιωπή των αμνών, η καταστολή συμπυκνωμένα με τη μορφή έμμετρου λόγου πάνω σε μουσικά hip -hop πατήματα. Θεατρικός μουσικός μονόλογος σε δυστοπικό σκηνικό.
Ο Μιθριδάτης ΔΕΝ είπε κάτι νέο. Δημοσίευσε συμπυκνωμένα όσα λέγονται παντού και αποτελούν κοινό τόπο στο δρόμο, στα σπίτια, στις παρέες, στα σχολεία, στις στάσεις λεωφορείων, στις ουρές του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας, στις πλατείες, στα γήπεδα.
Λόγια που δεν ειπώθηκαν από επίσημα χείλη επαγγελματιών πολιτικών , παρακμιακών καλλιτεχνών, άφαντων πνευματικών ταγών, καθ΄έξην επαναστατών.
Όσο και αν θέλουν κάποιοι να υποβαθμίσουν αυτή την οργισμένη καταγγελία δεν θα καταφέρουν να σβήσουν τις 1,1 εκ. θεάσεις που ορθώνεται σαν βουβό κύμα που είναι έτοιμο να σαρώσει τα πάντα.
Η τεράστια απήχηση είναι η πιο αληθινή δημοσκόπηση για το που πάνε τα πράγματα.
Είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και ότι δεν υπάρχει λύση σε αυτό που βιώνουμε. Χθες ήταν η πλατεία της Ν. Σμύρνης και οι απλοί άνθρωποι που βγήκαν αυθόρμητα έξω από την πόρτα του σπιτιού τους. Σήμερα είναι ο Μιθριδάτης. Αύριο θα είναι είναι κάτι άλλο. Σημείο τομής; Το απροσδόκητο.
Όταν στριμώχνεται ο άνθρωπος χωρίς καμιά δίοδο διαφυγής δρα σαν πληγωμένο θηρίο. Εύκολα το διαπιστώνει κάποιος που βλέπει πέρα από τη μύτη του και κυκλοφορεί , όσο του επιτρέπεται να κυκλοφορήσει, έξω από το σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου