Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;







Λένε ότι μια φωτογραφία ισιδυναμεί με χίλιες λέξεις. Η παραπάνω όμως φωτογραφία εμπεριέχει όχι απλά χίλιες λέξεις αλλά και το πιστοποιητικό της παρακμής μιας ολόκληρης κοινωνίας. Της κοινωνίας των νεο-ελλήνων. Αυτής της κοινωνίας που καταστρέφει καθημερινά την Ελλάδα. Χωρίς καμιά ιστορική μνήμη, χωρίς παιδεία, χωρίς ιδεολογία, χωρίς ιερό και όσιο έχει  μεταμορφωθεί εδώ και δεκαετίες από πολίτες σε μια άμορφη μάζα καταναλωτών που το μόνο μέλημα τους και ιδεολογία τους περιορίζεται σε τρεις λέξεις : "Να περνάμε καλά".

Αυτοί οι νεοβάρβαροι είναι η μάστιγα του τόπου. Είναι αυτοί που ντρέπονται να μιλάνε την ελληνική γλώσσα και καταφεύγουν στα greeklish. Που παρακολουθούν τηλεσκουπίδια. Είναι οι ίδιοι που τρέχουν στις κάλπες να ψηφίσουν τον κάθε πολιτικό αγύρτη ο οποίος θα τους φανεί χρήσιμος την επομένη των εκλογών. Όσο για την προκοπή του τόπου; Ποιος νοιάζεται; Ας φροντίσουν οι άλλοι, τα συνήθη "κορόιδα". Είναι αυτοί που περιφανεύονται για την αρχαία κληρονομιά τους και ταυτόχρονα έχουν ξεκοπεί από τις ρίζες τους, και ηδονίζονται σε καθετί ξενόφερτο. Εθελόδουλοι και κότες που αναζητούν κάποιον τρίτο να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά". Κομπλεξικοί και απολίτιστοι ζούν για μια εφήμερη αυτοφωτογραφία προσπαθόντας να επιβεβαιωσουν την ύπαρξη τους μέσα από αυτή.
Είναι οι ίδιοι που μισούν τους αφανείς και θεοποιούν τον κάθε "επώνυμο" τενεκέ.
Το να μιλήσω για τη σημασία του μνημείου , την κλίνη των αφανών, και τη βεβήλωσή του,θεωρώ ότι  είναι περιττό, για αυτούς που καταλαβαίνουν. Όσο για τους άλλους, είναι χάσιμο χρόνου αφού δεν γνωρίζουν καν την έννοια της λέξης.
Ας μη βιαστούν κάποιοι να σκεφτούν ότι πρόκειται για μεμονομένο περιστατικό κάποιων συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Υπάρχει και δεύτερη φωτογραφία από τη διαδήλωση των "Παραιτηθείτε" το καλοκαίρι του 2016 όπου ένας νεοφιλελεύθερος νεο-έλληνας έχει ξαπλώσει στο κενοτάφιο παριστάνοντας τον άγνωστο στρατιώτη. Είπαμε δεν υπάρχουν πολίτες(πολι-τισμένοι) στην κοινωνία των νεο-ελλήνων, αλλά ένας πολτός καταναλωτικής μάζας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου