Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!
«Το Σύνταγμα κατοχυρώνει για τους πάσης φύσεως εργαζομένους και απασχολούμενους (ελεύθερους επαγγελματίες, κλπ) το δικαίωμα ελεύθερου χρόνου και της απόλαυσης του ατομικού και του από κοινού με την οικογένεια τους, ως τακτικό διάλειμμα της εβδομαδιαίας εργασίας.
Το διάλειμμα αυτό υπηρετεί την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου με τη φυσική και ψυχική ανανέωση που προσφέρει η τακτική αργία στον εργαζόμενο άνθρωπο εντός της κάθε εβδομάδας (άρθρο 5 και 21 Συντάγματος).
 Συναφώς, προσφέρει και την δυνατότητα οργάνωσης της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής του, θέματα για τα οποία μεριμνά επίσης το Σύνταγμα (άρθρο 21).
Περαιτέρω το ως άνω δικαίωμα προσλαμβάνει πρακτική αξία για τους εργαζόμενους όταν αυτοί δύνανται μόνοι ή από κοινού με την οικογένειά τους να μετέχουν στην συλλογική ανάπαυλα μιας κοινής αργίας ανά εβδομάδα, ως τέτοια ημέρα έχει επιλεγεί κατά μακρά παράδοση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα λοιπά κράτη της Ευρώπης, η σχετιζόμενη με την Χριστιανική θρησκεία».


Με αυτό το σκεπτικό η Ολομέλεια του ΣτΕ απόφασισε την  ακύρωση της υπουργικής απόφασης ,κρίνοντάς την αντισυνταγματική και παράνομη,  που επιτρεπόταν πιλοτικά για ένα χρόνο να λειτουργούν τις Κυριακές προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα στις νομαρχίες:
1) Αττικής: α) Ιστορικό κέντρο Αθηνών και β) Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, και
2) Κεντρικής Μακεδονίας: α) Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και β) Χαλκιδική και

3) Νότιο Αιγαίο: Οι Δήμοι: α) Ρόδου, β) Κω, γ) Σύρου Ερμούπολης, δ) Μυκόνου και ε) Θύρας.
Να θυμίσω για όσους δεν έχουν βγει ποτέ έξω από την χώρα η αργία της Κυριακής τηρείται απαρέγκλιτα σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Γερμανία. Η απαραίτητη αυτή σημείωση απευθύνεται ειδικά στους φιλελέδες που έχουν ήδη βγει στα κάγκελα εναντίον της απόφασης του ΣτΕ, στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Για τους μπουρδολόγους του διαδικτύου να θυμίσω οτι το 1909,  καθιερώθηκε με νόμο , για πρώτη φορά, η Κυριακή ως ημέρα αργίας των καταστημάτων, εκτός από ορισμένες κατηγορίες (καταστημάτων), όπως είναι κέντρα διασκεδάσεως, εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, τουριστικών ειδών κλπ.

Για την ιστορία , στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και 20 καταστηματάρχες και έμποροι και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Ενώ παρέμβαση υπέρ της εφαρμογής της υπουργικής απόφασης, έκαναν στο ΣτΕ οι:

1) Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)
2) Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
3) Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος  
4) Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Για να γνωρίζετε αυτούς που διαχρονικά είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία και οι οποίοι συνεχίζουν το μεγάλο φαγοπότι προσπαθώντας ταυτόχρονα να περάσουν στον κοσμάκη μέσω των αχυρανθρώπων τους ενοχές ότι τάχα μαζί τα φάγαμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου