Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!



Image result for προβατα στη σφαγη





«Η κρίση χρέους δεν κάνει τους Έλληνες μόνο πιο φτωχούς – η χώρα από την αρχή της κρίσης το 2009 έχει χάσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ, μόνο τα τελευταία δυο χρόνια ο μέσος μισθός μειώθηκε από τα 1.327 ευρώ μεικτά στα 1.182 ευρώ. Η ύφεση όμως, η οποία μπαίνει στον όγδοο χρόνο, επηρεάζει και την ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων. Αυτό δείχνει έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου για τη δημόσια Υγεία. Σε μια έρευνα 2005 ατόμων, οι περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι τον προηγούμενο μήνα ήρθαν αντιμέτωποι με στρες, κατάθλιψη και άλλα συναισθηματικά προβλήματα. Ένας στους τέσσερις δήλωσε πως αυτά αποτελούν μόνιμη κατάσταση. Το 15% των ερωτηθέντων έκαναν λόγο για αβεβαιότητα και φόβο, επίσης πολλοί ανέφεραν την οργή και την απογοήτευση ως κυρίαρχα συναισθήματα ενώ ένας στους δέκα δήλωσε πως η ζωή του δεν έχει νόημα».



Αυτά γράφει σε άρθρο της η Frankfurter Rundschau,για την ψυχική υγεία των Ελλήνων στα χρόνια των μνημονίων. Χθες είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση οτι  το Λαϊκό Νοσοκομείο ξέμεινε από αντικαρκινικά φάρμακα και σταμάτησε τις χημειοθεραπείες. Αυτή τη φορά δεν βγήκε κάποιος νεομπολσεβίκος να διαψεύσει. Άλλωστε υπάρχει και η ανακοίνωση του Γιώργου Βήχα επικεφαλής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που λέει:
Αυτή τη στιγμή στέλνουμε από το ΜΚΙΕ(*) στο Λαϊκό νοσοκομείο όλη την ποσότητα από το ενέσιμο ογκολογικό φάρμακο Avastin που διαθέτουμε προκειμένου να μην διακοπεί η θεραπεία των καρκινοπαθών.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο ανεπαρκείς είναι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων.
Δυστυχώς και για το 2017 προβλέπονται οι ίδιοι φτωχοί προϋπολογισμοί.


Συνεχίζουμε να μένουμε Ευρώπη μέχρι να μη μείνει κανείς ζωντανός. Τέτοιο φαινόμενο ομαδικής αυτοκτονίας δεν πρέπει να έχει ξαναγνωρίσει ο πλανήτης.

 (*) το ΜΚΙΕ είναι ένα κοινωνικό ιατρείο που πέραν των δωρεάν εξετάσεων συγκεντρώνει από πολίτες φάρμακα που έχουν στην κατοχή τους και δεν τα χρειάζονται προκειμένου να χορηγηθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.




πηγή: nonews-news.blogspot.gr/ newsreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου