Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

AMERICA UBER ALLES & PUSSYHATS





Related image





Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την ανάληψη της Προεδρίας από τον Ν.Τράμπ  και άρχισαν τα όργανα.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος μυστικός συμβολισμός στο γεγονός ότι μαζί με την Προεδρία Τραμπ αλλά και τις πρώτες μαχητικές διαδηλώσεις  εναντίον του, ξεκινά και επίσημα ο Καρνάβαλος.
Θα διασκέδαζα με τις γελοιότητες που εκτυλίχτηκαν μπροστά στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας το τριήμερο που μας πέρασε, αν πίσω από αυτές δεν κρύβονταν ένα απειλητικό σκοτάδι. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Την Παρασκευή ορκίστηκε ο Τράμπ ως ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τράμπ δεν κατέλαβε τον Λευκό Οίκο δια της βίας.Τον Τράμπ και ότι αυτός αντιπροσωπεύει, τον ψήφισαν εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι είδαν να καταρρακώνεται η αξιοπρέπειας τους, να χάνουν την δουλειά τους, να υποβιβάζεται το βιωτικό τους επίπεδο. Από ότι φάνηκε οι στρατιές των εξαθλιωμένων ήταν μεγαλύτερες από αυτές των βολεμένων. Τι να κάνουμε; Όταν η ανθρωπότητα δεν παίρνει μαθήματα από τις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος οι οποίες οδήγησαν στον ναζισμό είναι αναγκασμένη να ξαναδεί "το έργο". Όταν τσαλαπατιέται μια κοινωνία και εξευτελίζονται οι πολίτες τότε δημιουργείται το περιβάλλον για να γιγαντωθεί η ακροδεξιά που οδηγεί στο φασισμό και τον ολοκληρωτισμό.
Ο Τράμπ είπε : Πρώτα η Αμερική,  απευθυνόμενος  στο ακροατήριο των ψηφοφόρων του.
Germany uber alles είχε πει στο δικό του ακροατήριο των ψηφοφόρων ο Χίτλερ πριν 85 χρόνια....
Στον αντίποδα "κάποιες" αμερικανίδες θυμήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και δημιούργησαν ένα κίνημα ενάντια του Τράμπ γιατί κατά την άποψη τους είναι σεξιστής ρατσιστής, κλπ. Θα γέλαγα βλέποντας την...Μαντόνα  να το παίζει σύγχρονη σουφραζέτα μιας και ήταν από τις κεντρικές φιγούρες της διαδήλωσης στην Ουάσιγκτον, αν δεν διαπίστωνα με έκπληξη οτι έγιναν παρόμοιες διαδηλώσεις σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και εδώ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Μου προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι ομάδες γυναικών από τους καταυλισμούς προσφύγων του Ελληνικού και της Μαλακάσας διαδήλωσαν υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών της Αμερικής!!
Το πιο εξωφρενικό δε ήταν αυτό που είδα σε ένα βίντεο από την Ουάσινγκτον. Σε αυτό μουσουλμάνες αμερικανίδες(;) προτρέπουν γυναίκες να φορέσουν τη Hijab!! την παραδοσιακή μουσουλμανική μαντίλα. Ας αποφασίσουν τα κορίτσια τι ακριβώς θέλουν. Ανθρώπινα δικαιώματα ή τη θέση που έχει η γυναίκα στο Ισλάμ.Παρανοϊκό ε; Δυστυχώς απολύτως αληθινό...
https://youtu.be/a5Erby6U_d4

Για την ιστορία θα αναφέρω μερικά μόνο στοιχεία για αυτό το κίνημα. Ονομάστηκε Women's March και σκοπό έχει να αναδείξει τα γυναικεία δικαιώματα, τα οποία ,κατά την άποψη των οργανωτών, κινδυνεύουν από τον 71χρονο σεξιστή Τράμπ . Εντύπωση προκαλεί το γεγονός του σχεδιασμού της άψογης παγκόσμιας κινητοποίησης. Προφανώς οι διοργανωτές πρέπει να διαθέτουν πολλά χρήματα αφού διαδηλώτριες βρέθηκαν αεροπορικά στην Ουάσιγκτον αλλά και στον Νότιο Πόλο!Χαρακτηριστικό του κινήματος είναι και το ροζ σκουφί με τα γατίσια αυτιά (pussyhat) που φοράνε οι περισσότερες διαδηλώτριες. Ο υπαινιγμός σαφής. 















Αλλά ας πάμε στο δια ταύτα. Θεωρώ ότι τα δύο στρατόπεδα που αρχίζουν να διαμορφώνονται στις ΗΠΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τόσο ο Τράμπ όσο και η Κλίντον δεν είναι μόνοι τους. Ο καθένας  εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Κοινός παρανομαστής το κέρδος και η επικυριαρχία. Οι μέθοδοι και οι στρατηγικές αλλάζουν. Περί αυτού πρόκειται. Γιατί αυτοί και όχι εμείς.Γεγονός πάντως είναι ότι ο Καπιταλισμός έχει σοβαρότατο πρόβλημα.Η επιστροφή των ΗΠΑ στον κρατικό προστατευτισμό είναι ένα σημείο που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Αλλά μη κουράζω. Άλλωστε ο Τράμπ στην ομιλία του τα είπε όλα...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου