Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ







Αγαπητοί φίλες και φίλοι το 2014 φεύγει σε λίγες ώρες. Θεωρώ ότι υπήρξε μια σκληρή χρονιά για όλους μας. Στο τέλος όμως μας έδωσε και κάτι ευχάριστο. Την πτώση της πιο αποτυχημένης, μέχρις στιγμής, κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης, αυτής του διδύμου Σαμαρά- Βενιζέλου.
 Είναι η τρίτη κατά σειρά κυβέρνηση που αποτυγχάνει στη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία 5 χρόνια. Η πολιτική κρίση που έχει δημιουργηθεί, οφείλεται καθαρά στην ανεπάρκεια των προσώπων που πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή. Χρειάστηκαν 40 χρόνια και μια ακραία οικονομική –αρχικά- κρίση για να αρχίσει η απομυθοποίηση και το ξεγύμνωμα των πολιτικών αλλά και των άλλων ταγών αυτής της χώρας.
Επανερχόμενος στην πτώση της Κυβέρνησης θα ήθελα να επισημάνω την αντίδραση του κόσμου ,όπως την εισέπραξα στις ουρές στις Τράπεζες για τη πληρωμή ΕΝΦΙΑ,  στις ουρές στην εφορίας για την παράδοση των πινακίδων κυκλοφορίας, στα λεωφορεία, στο μετρό, στη λαϊκή, στα καφενεία , στο δρόμο, στο διαδίκτυο.


 Δεν αντιλήφθηκα κάποιον στενοχωρημένο με την άδοξη κατάληξη αυτού του ανεπανάληπτου κυβερνητικού διδύμου και των συνοδοιπόρων του. Φάνηκε ότι όλοι γνώριζαν ότι ήταν ζήτημα χρόνου η πτώση της Κυβέρνησης και κανείς δεν εντυπωσιάστηκε. Μάλλον το ευχαριστήθηκαν θα έλεγα. Ενδεικτικά είναι τα διάφορα ανέκδοτα που άρχισαν να κυκλοφορούν.

Η πτώση της Κυβέρνησης έφερε πρόωρες εκλογές για την ανάδειξη νέας. Οι εκλογές για τους περισσότερους δεν γεννούν προσδοκίες. Γνωρίζουν ότι πλέον δεν υπάρχουν πολιτικές ιδεολογίες και "πιστεύω", που θα τους εμπνεύσουν  να στηριχθούν πάνω τους. Γνωρίζουν ποια θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση και επιθυμούν να δοκιμαστεί.
Οι εκλογές ,με ευθύνη των πολιτικών, έχουν μεταλλαχθεί σε μια διαδικασία τιμωρίας και διαγραφής όλων αυτών που διέγραψαν τις ζωές και τα όνειρα των πολιτών αυτής της χώρας.
Οι περισσότεροι πλέον δεν έχουν να φοβηθούν και πολλά πράγματα αφού έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα. Γνωρίζουν ότι για άλλη μια φορά ότι η χώρα είναι μόνη χωρίς συμμάχους. Είναι η πρώτη φορά που μια χώρα ζει σε συνθήκες πολέμου χωρίς όμως να υπάρχει πόλεμος ,τουλάχιστον με την συμβατική έννοια του όρου.
Όποιος πολιτικός δεν καταφέρει να δώσει όραμα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο απαλλαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος που θα γίνει πραγματικότητα με σκληρή συλλογική δουλειά απ’ όπου κανείς δεν θα εξαιρεθεί, τότε θα έχει την τύχη των προγενέστερων.
Εύχομαι το 2015 να είναι μια εποικοδομητική η χρονιά  με καλή δύναμη και υγεία  για όλους . Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η Ελλάδα είναι μια μαγική χώρα και είμαστε τυχεροί που ζούμε σ'αυτήν. Ας την εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω και ας προσπαθήσουμε για τον τόπο που γεννηθήκαμε γιατί οι "δανειστές" δεν ζητάνε τα λεφτά μας. Τον τόπο μας ζητάνε.




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου